Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
24.02.2015 19:00:04
Deli članek:

Rockets: Ricky Rubio je mogoče umrl (video)

vszi

Organizator igre Ricky Rubio je že z rosnimi štirinajstimi leti zaigral v prvi španski ligi, dve leti pozneje pa je debitiral evroligi.

Takrat je bil še član Joventuta iz Badalone, pri devetnajstih se je nato preselil k Barceloni, istega leta pa ga je kot petega na naboru lige NBA izbrala Minnesota.

Čudežni deček španske košarke se je čez veliko lužo preselil leta 2011, kjer je oblekel dres prej omenjenih Timberwolvesov, ki ga nosi še danes.

S svojimi potezami je že velikokrat osmešil tekmece, zdaj pa je bil on tisti, ki je potegnil krajšo. Zgodilo se je sinoči, ko je njegova Minnesota gostovala v Houstonu. Rakete so srečanje odločile v svojo korist, bilo je 113:102. Rubio je na igrišču preživel skoraj 39 minut in bil s 14 točkami tretji strelec svoje ekipe. Najboljši posameznik dvoboja je bil domači branilec James Harden, ki je vknjižil trojnega dvojčka, ustavil se je pri 31 točkah, 11 skokih, desetih asistencah in štirih blokadah.

In prav on je bil tisti, ki se je malo ponorčeval iz 24-letnega španskega reprezentanta. Zgodilo se je v izdihljajih tretje četrtine, ko je Harden z odličnim driblingom Rubia 'posadil' na zadnjo plat, stopil korak nazaj in z neverjetno lahkoto zadel trojko.

Da bi bilo vse skupaj še hujše, so si Rubia "sposodili" tudi na uradnem twitter profilu Houston Rocketsov. Tam so namreč zapisali: "Po treh četrtinah Houston vodi s 84:75, Ricky Rubio pa je mogoče umrl."