Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
20.09.2014 20:20:23
Deli članek:

Muršak zadel že šestič letos

Arsen Perić

Na sedmi tekmi v sezoni CSKA prišel do šeste zmage, tokrat so Moskovčani slavili v Bratislavi.

Potem, ko se je Jan Muršak v četrtek "ustavil" v Zagrebu, kjer se je srečal (žal le zunaj ledene ploskve) tudi z Marcelom Rodmanom, se je zadnja dva dni družil še s preostalima slovenskima hokejistoma, ki letos igrata v ligi KHL, Rokom Tičarjem in Žigo Jegličem.

Muršak in njegovi soigralci so kot hrvaško, tudi slovaško prestolnico zapustili dobre volje, saj so z zmago s 4:1 prišli do novih treh točk. Hitri Mariborčan je tudi Slovakom, za katerimi so burni dnevi, saj je v četrtek s trenerskega stolčka odstopil Rostislav Čada, pokazal, v kako dobri formi je, saj se je vnovič vpisal med strelce. V 15. minuti se je dobro znašel neposredno pred vrati Slovana in dosegel gol za vodstvo z 1:0, v 29. pa je še podal za povišanje na 2:0. Na ledu je preživel točno 17 minut, v tem času je trikrat streljal na gol in izgubil en sodniški met.

Na drugi strani je več časa na ledu preživel Žiga - slabih 16 minut -, ki je v tem času enkrat ustrelil na gol in izgubil dva sodniška meta. Rokova minutaža je znašala slabih sedem minut in pol, v tem času je enkrat streljal na gol in dobil enega od pet sodniških metov.