Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
19.09.2014 06:34:24
Deli članek:

Muršaka tudi medvedi niso ustavili

Arsen Perić

Hitri napadalec je v Domu sportova dosegel odločilni zadetek za zmago CSKA-ja.

V četrtek zvečer je v bližino Slovenije s svojim moskovskim CSKA-jem pripotoval naš odlični napadalec Jan Muršak.
Da je ta čas eden najbolj vročih hokejistov v ligi KHL, dokazuje že od vsega začetka prvenstva, Mariborčan pa je to potrdil tudi v Zagrebu.

Čeprav je bil sloviti moskovski klub boljši od Medveščaka, pa je zagrebški oreh strl šele v končnici tekme, za peto zmago na šestih tekmah pa je poskrbel ravno Slovenec v dresu CSKA-ja.

Jan je namreč v 55. minuti po samostojni akciji, ki jo je kronal z natančnim strelom, dosegel zmagoviti zadetek in predvsem navdušil kopico slovenskih navijačev, ki so ga prišli spodbujat v dvorano v hrvaški prestolnici.

Že pri prvem golu že v 1. minuti, ki so ga Moskovčani dosegli v power playu, pa je Štajerec vknjižil podajo.

Žal tokrat na tekmi nismo mogli spremljati boja Slovencev, saj se je trener Medveščaka odločil, da Marcela Rodmana na četrtkovi tekmi prvič letos ne uvrsti v postavo.

Bratislavski Slovan Roka Tičarja in Žiga Jegliča je bil sinoči prost, v soboto popoldne pa se bodo Slovaki na domačem ledu pomerili s CSKA-jem. 

Jan je ob golu in podaji sicer na ledu preživel dobrih 18 minut, nad njem je bil narejen en prekršek, blokiral je dva strela, dobil štiri od sedmih sodniških metov in na gol sprožil dva strela.

V sobotni Ekipi24 bomo Jana gostili v Pogovoru tedna.