Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
20.09.2014 15:20:21
Deli članek:

Že v prvem krogu Slavija v Kranj

Arsen Perić

Takoj na začetku lige INL se obeta poseben boj.

S petimi tekmami se bo danes sezona začela tudi za moštva, ki bodo igrala v ligi INL.

Letos bo Slovenijo v internacionalni ligi zastopalo pet moštevSlavija, Jesenice, Triglav, MK Bled in Celje –, torej eno manj kot lani, ko je v tej ligi igral še Maribor, ki pa se je letos udeležbi odrekel.

Slovenci se bodo borili s šestimi avstrijskimi moštvi, to so Zell am See, Lustenau, Bregenzerwald, Feldkirch in novinca Kapfenberg ter Kitzbüchel, medtem ko se je šest italijanskih moštev odločilo za igranje v domačem prvenstvu.

V uvodu rednega dela bodo igrali štirje slovenski klubi. Blejci v Lustenauu, Jeseničani v Feldkirchu, zelo napeto pa bo gotovo v Kranju, kjer bosta palice prekrižala rivala Triglav in Slavija. Rezultat tega boja se bo štel tudi za slovensko državno prvenstvo, ki se bo letos igralo vso sezono. Celje je danes prosto.

Redni del se bo sicer končal 3. januarja 2015, po enotedenskem premoru pa bo nato sledil drugi krog, ki ga bodo moštva igrala v dveh skupinah. Najboljših pet se bo v končnico uvrstilo neposredno, v drugem delu pa se bodo borili za čim boljše izhodišče v najpomembnejšem delu sezone. Preostalih šest klubov pa se bo po dvokrožnem sistemu borilo za preostala tri mesta med najboljšo osmerico, ki bo s četrtfinalnimi boji začela 28. februarja. V polfinale, ki se bo začel 21. marca, se bodo uvrstile ekipe, ki bodo v četrtfinalu prve prišle do štirih zmag, medtem ko se bo polfinale in finale (začetek 4. april) igral na tri zmage. Prvak lige INL bo znan najkasneje 12. aprila.

 

Pari 1. kroga: Lustenau – MK Bled, Feldkirch – Jesenice, Triglav – Slavija (19.15), Kapfenberg – Zell am See, Kitzbühel – Bregenzerwald; Celje je prosto