Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
18.09.2014 09:12:36
Deli članek:

Marcel in Jan nocoj v Domu sportova

Arsen Perić
Marcel Rodman

V hrvaški prestolnici danes boj Medveščaka in CSKA-ja.

Po nekaj dneh več kot enem letu se bo nocoj ob 20. uri na ledeni površini Doma sportova znašel tudi moskovski klub, ki na Zagreb oziroma na splošno na Medveščak nima lepih spominov.

Lani ob odprtju sezone lige KHL, na dan, ko so medvedi v razširjenem ruskem prvenstvu odigrali prvo tekmo na sploh, so namreč CSKA povsem "povozili" in jih iz Zagreba poslali s porazom s kar 1:7.

Prvi zvezdnik Moskovčanov Aleksander Radulov je le jezno (in nemočno) takrat spremljal dogajanje v vroči zagrebški dvorani, CSKA pa je nato nad Medveščakom bentil tudi v Moskvi, saj je hrvaški predstavnik v ligi KHL na gostovanju slavil s 3:1.

Medveščak si želi ta uspešen niz s CSKA-jem nadaljevati že nocoj. Večer bo za slovenske hokejske navijače še bolj zanimiv, saj bo prišlo do srečanja dveh naših olimpijcev.

V belo-rdečem dresu gostov bo drevi v Domu sportova drsal tudi Jan Muršak, ki bo vsaj za 60 minut prekinil vse prijateljske vezi z "medvedom" Marcelom Rodmanom.

Skupaj v napadu sta Mariborčan in Rodinčan odigrala eno svetovno prvenstvo, nato sta bolj kot ne vedno igrala v različnih napadalnih trojkah, a igro drug drugega dobro poznata.

"Jan je odličen igralec. Zelo je hiter, njegov strel je vedno nevaren za vratarje. Na petih tekmah je letos dosegel štiri gole. Ne bo lahko paziti nanj," je kvalitete reprezentančnega soigralca nanizal Marcel, ki se zelo veseli, da bosta lahko z Janom segla v roko in rekla tudi kakšno besedo. "Sva dobra prijatelja in vedno ga rad srečam. A naj vas to prijateljstvo ne zavede. Ko bo v četrtek ura odbila osem zvečer in ko bo sodnik vrgel prvi plošček, se bo najino prijateljstvo do konca tekme prekinilo. Prepričan sem, da isto ve tudi Jan. Na tekmi je pomembna le tvoja ekipa in nihče drug."

Marcel se je pred današnjim obračunom na hitro ozrl tudi v tabor tekmeca, ki v Zagreb prihaja z odlično popotnico. CSKA je do zdaj dobil štiri, izgubil pa le eno tekmo, na drugi strani so Hrvati slavili le enkrat, petkrat pa so z ledu odšli slabe volje. "Videl sem tekmo, ko je Medveščak zmagal s 7:1. To je bila res sijajna zmaga, a CSKA je CSKA. Oni so posebna institucija ruskega in svetovnega hokeja. Vedno imajo dobro moštvo in prepričan sem, da je pred nami še ena težka tekma. Čeprav nam do zdaj ni šlo tako, kot bi si želeli, pa moramo ostati pozitivni, energijo s tribun pa prenesti tudi na ledeno ploskev," je še dejal Marcel, ki vsekakor upa, da bo nocoj kaj več časa, kot pa je bilo to do zdaj, preživel na ledeni ploskvi.