gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 20.02.2021 19:50:29

SŽ Olimpija rutinsko do novih treh točk

Martin Metelko
Hokejisti SŽ Olimpije so v tekmi alpske lige premagali Steel Wings Linz s 3:1 (2:0, 1:0, 0:1).

Ljubljanski hokejisti so še drugič v treh dneh premagali zadnjo ekipo regionalnega tekmovanja ter z novimi tremi točkami ostajajo na vrhu lestvice alpske lige.

V četrtek so istega tekmeca, ki je trdno zadnji na lestvici, zeleno-beli premagali v gosteh. Takrat so do visoke zmage (7:2) prišli v zadnji tretjini, danes pa so na svojem ledu temelje postavili že na začetku, potem pa dvoboj brez pretiranega naprezanja pripeljali do treh novih točk.


V prvi tretjini sta zadela Žiga Pance (3.) in Anej Kujavec (19.). V nadaljevanju zadetkov ni bilo, čeprav so imeli domači v drugi tretjini trikrat igralca več na ledu, a je bil dobro razpoložen vratar Linza Luca Egger.

Domači so ga tretjič na tekmi premagali tik pred koncem tretjine, ko so spet imeli "power-play". V zadnji tretjini pa nato skoraj do konca ni bilo spremembe izida, zaradi treh izključitev na strani domačih pa je imel nekaj več dela tudi domači vratar Paavo Hölsä. Na koncu mu ni uspelo ohraniti mreže nedotaknjene, saj so gostje 14 sekund pred sireno dosegli častni gol.

Ljubljančani imajo po četrti zaporedni zmagi zdaj na vrhu lestvice 61 točk, naslednjič pa bodo na delu v torek, ko jih čaka na papirju nova lahka naloga, saj bodo gostovali pri predzadnji celovški zasedbi.

Članki iz rubrike