stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
0 17.02.2021 14:27:45

Komisar lige IceHL Christian Feichtinger o SŽ OLIMPIJI: 'Bodo zmaji naslednjo sezono igrali v ligi IceHL? Tako je s tem ...'

Jurij Kodrun
Nezadržno se približuje čas, ko bo po dolgem čakanju vendarle postalo jasno, ali bo Slovenske železnice Olimpija naslednjo sezono drsala v najboljšem regionalnem tekmovanju, ligi IceHL. Včeraj smo se z nekaj vprašanji o tem obrnili kar na prvega moža, komisarja oziroma direktorja lige Christiana Feichtingerja.

V natrpanem urniku si je Avstrijec komaj uspel utrgati deset minut, a za tiskano izdajo Ekipe SN si jih je. Seveda smo se največ pogovarjali o vključitvi ljubljanskega kolektiva v nekdanjo ligo EBEL, kjer je zdaj že prejšnja propadla Olimpija igrala med letoma 2007 in 2017. Da bi v tem tekmovanju zmaji znova igrali, si želijo vsi, ki so na tak ali drugačen način povezani s klubom s Celovške 25, že kakšno leto si za to prizadeva vodstvo SŽ Olimpije s predsednikom Miho Butaro na čelu, ki je, tako pravi naš sogovornik, opravil veliko dobrega dela.

christian feichtinger 19 af
alesfevzer.com

DA BODO TO TUDI DOSTAVILI
"Ve se, da so se štiri moštva na novo prijavila za sodelovanje, Znojmo pa se želi vrniti. SŽ Olimpija se je sicer prijavila že lani, ko je predstavila zelo zanesljivo in sofisticirano ponudbo, pogajanja so bila dobra, prav tako sodelovanje. Miha Butara se je izkazal za velikega profesionalca in zelo prijetnega človeka. Prejeli smo več pisem podpore iz vse Slovenije in zelo so impresivna. Videti je, da ima ta Olimpijin projekt zelo veliko podporo," je uvodoma povedal Feichtinger in takoj dodal, da je SŽ Olimpija v zadnjih sezonah nanj naredila velik vtis: "Upam, da bodo v takem ritmu tudi nadaljevali in nadgrajevali svoj projekt ter da bodo to, o čemer govorijo, tudi dostavili."

sž olimpija 20 mm
Martin Metelko

NAJPREJ SE MORA LIGA POVEČATI
Ravno včeraj je dvorano Tivoli obiskala dvočlanska delegacija iz Avstrije, ki je preverila stanje ljubljanskega hokejskega hrama. Feichtinger kmalu pričakuje poročilo, je pa že vedel, da je Tivoli preteklo leto doživel tudi delno prenovo. "Matjaž Rakovec in Dejan Kontrec sta mi zagotovila, da je dvorana v dobri kondiciji," je dodal.

In kakšne so možnosti, da bi zeleno-beli zaigrali v ligi IceHL? "Tako je s tem; lastniki lige (klubi, op. p.) se morajo odločiti, ali bodo ligo naslednjo sezono povečali. To je prva stvar," je izpostavil Feichtinger.

TEKMA ZA MESTA JE V TEKU
In če se bo liga povečala, pa to še ne pomeni, da bo vstop SŽ Olimpije potemtakem zgolj formalnost. "V tem trenutku se bije bitka, tekma za mesto ali mesta v ligi IceHL je v teku, vsi pa vedo, da vsi ne bodo dobili zelene luči. Na koncu bo odločal celoten paket posameznega kluba. Tisti, ki bo najboljši ali ki bodo najboljši, bodo z glasovanjem postali novi člani lige," je pojasnil.

Rok za glasovanje o novih udeležencih so že mnogokrat prestavili. Feichtinger nam je zdaj povedal, da je seja predsedstva sklicana za 3. marec. Prvič bo potekala virtualno in na dnevnem redu imajo veliko točk, zato nam ni mogel zatrditi, da bo glasovanje o morebitnih novih članih potekalo prav 3. marca. Seja se zna raztegniti tudi na več dni, eden od razlogov za to pa je ta, da je prek videokonferenc težje komunicirati, razpravljati. "Raje bom rekel, da bi morali končno odločitev dobiti v prvi polovici marca," a verjetno bo ta vseeno znana že prej.

matjaz rakovec christian feichtinger 19 af
alesfevzer.com

BREZ PRIPOROČIL, BREZ PRIČAKOVANJ

Pa bodo po njegovem mnenju klubi ligo povečali za kakšnega člana ali dva? "Jaz moram poskrbeti, da bo vse narejeno na pravilen način, da se držimo pravilnika in podobno, sam pa sicer v razpravo klubov o tej temi nisem vključen. Odločitev striktno pripada lastnikom lige. Nikomur ne morem dajati priporočil, ne morem govoriti o pričakovanjih ali čem drugem," je razložil naš sogovornik, za katerim je pestra sezona, zaznamovana z veliko nepričakovanimi zapleti, kljub temu pa je liga IceHL že sklenila redni del, ekipe se zdaj za končnico oziroma za čim boljše izhodišče v tej borijo v dveh skupinah. "Zdaj me bolj kot okužbe skrbi prestopanje meja," je dejal in hkrati zatrdi, da redno spremlja tudi alpsko ligo, s katero je zelo zadovoljen, da gre za zelo dober dodatek k hokeju v osrednji Evropi, da ga veseli dejstvo, kako dobro med seboj sodelujejo hokejske zveze treh držav, in da je navdušen, da v ligi AHL igrajo številni mladi hokejisti.

sz olimpija linz 2 zajc af
alesfevzer.com

O SEKLJU NIKOLI IN NIKDAR SLABO

Ob koncu pogovora smo se ozrli še v preteklost, v čas prve dobe Olimpije v razširjenem avstrijskem tekmovanju, in ga povprašali, kako bi primerjal sodelovanje ali odnose med takratnim in zdajšnjim vodstvom ljubljanskega kluba. "O mojem starem prijatelju Matjažu Seklju ne bom nikoli govoril slabo ali ga blatil. Nikoli. Bilo je veliko, veliko težkih situacij, pri katerih nam je Matjaž nadvse pomagal. Bil je tudi podpredsednik lige in iz mojih ust ne boste o njem nikoli slišali slabe besede. Razumem, da je bila zgodba o nadaljevanju igranja na novo, v novi ligi težka, vsekakor pa smo spoznali, da so Miha Butara in novi obrazi v njegovi okolici zelo profesionalni tako v tem, kar delajo, kot tudi v tem, kako to delajo. Gre za novo ero, za novo desetletje, za nov pristop in videli bomo, ali bodo Miha in njegova ekipa s svojim produktom prepričali lastnike lige IceHL," je še zaključil Christian Feichtinger.

Galerija

Članki iz rubrike