ženska Dobra karma

Odnos z mamo je pogosto najbolj boleč, ker je tak...

poroka, koronavirus Svet24.si

Kacin žuga z drastičnim ukrepom: »Če rečeš ...

roman-jakič, zoran-janković Reporter.si

Če je preiskavo pri Počivalšku vodila »globoka...

ograja, žičnata ograja Svet24.si

Afera žičnata ograja: Brez obtožnice v pozabo

Aleksandra Pivec Necenzurirano

Četrtina članov DeSUS se je uprla Pivčevi

image0 Odkrito.si

Tanja Fajon: "Janša je napadalen."

NIKA ZORJAN (presenečenje) (2 of 2) Njena.si

To je babica Nike Zorjan

STA
STA
0 14.02.2020 17:06:23

Rescova ujezila Fourcada in Norvežane

Profimedia
Trikratna ruska olimpijska prvakinja Anfisa Rescova je s svojimi izjavami za časnik Sovjetski sport ujezila francoskega biatlonskega zvezdnika Martina Fourcada in norveški tabor. Posredno je v svojih izjavah namignila na doping.

"Martin Fourcade je odličen športnik, velik talent, a nekakšno medicinsko podporo ima tudi on," je dokaj nedolžno pokomentirala 55-letnica, dvakratna olimpijska prvakinja v biatlonu (Albertville 1992) in enkratna v smučarskem teku (Calgary 1988).

Na izjavo se je seveda odzval petkratni olimpijski prvak iz Francije. "Upam, da vsi nekdanji športniki ne bodo postali senilni. Njej se je to zgodilo," je na tviterju zapisal Fourcade.

Zadeva se s tem ni ustavila. "Poglej, poglej. Mislim, da nikoli ne bo dosegel tega, kar sem zmogla sama. Zdaj me je užalil," je odvrnila Reszova in na najavo, da bo Fourcade zadevo predal odvetnikom, dodala: "Ničesar se ne bojim."V ruski zvezi so se od izjav Rescove ogradili, a pristavili, da so tuji mediji narobe povzeli prvo izjavo nekdanje šampionke. Takšnega mnenja so tudi ruski novinarji v Anterselvi, ki trdijo, da je Rescova izpostavila le splošno znano dejstvo, da imajo športniki pač dobro medicinsko podporo in da se je zapletati začelo šele ob dopisovanju obeh. Obenem dodajajo, da je Rescova znana po svojem dolgem jeziku.

A Rescova se je dotaknila tudi najmočnejšega tabora v biatlonski karavani trenutno - Norvežanov. Za Tiril Eckhioff je dejala, da je letos tako dominantna kot nikoli prej: "In ne morem verjeti, da gre to brez medicinske podpore. Povejte mi, koliko norveških biatloncev je astmatikov. Ljudje z astmo težko hodijo, oni pa stalno zmagujejo."

Sredstva za zdravljenje astme so že dolgo na seznamu prepovedanih poživil. Številni športniki pa imajo zdravniško potrdilo, da so astmatiki, da lahko uživajo določena zdravila. Tudi Norvežani imajo v svojih vrstah očitno kar precej tovrstnih težav, saj mediji poročajo, da je norveška delegacija na zadnje olimpijske igre v Pyeongchangu pripeljala 6000 odmerkov zdravila proti astmi za svojih 121 športnikov.

Značke: biatlon, sp

Članki iz rubrike