Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 14.02.2020 15:32:54

Kildeju zmaga v superveleslalomu, dva Slovenca do točk

Reuters
Norvežan Aleksander Aamodt Kilde je dobil superveleslalom za svetovni pokal v alpskem smučanju v avstrijskem Saalbach-Hinterglemu. Na skrajšani progi je s časom 58,30 slavil pred Švicarjem Maurom Caviezlom (+0,15) ter Nemcem Thomasom Dressnom (+0,31). Točke sta osvojila na koncu 21. Martin Čater (+1,53) in 29. Klemen Kosi (+2,02).

Čater, v četrtek 24. na smukaški preizkušnji, je s solidno vožnjo in končnim 21. mestom prišel do najvišje letošnje uvrstitve v sezoni tudi v superveleslalomu, potem ko je bil pred tem najboljši, 26., v Beaver Creeku na progi ptic roparic.

Do tretjih letošnjih točk na superveleslalomskih preizkušnjah je z 29. mestom prišel Kosi, ki je imel kar nekaj sreče, da v zadnjih metrih preizkušnje ni padel, ko ga je raztegnilo po zadnjem skoku.

Miha Hrobat, najbolje uvrščeni slovenski smučar v superveleslalomskem seštevku, je s številko 21 zapeljal mimo vratc in ostal brez uvrstitve. Boštjan Kline superveleslaloma ni izpeljal, potem ko je na istem mestu kot Hrobat skočil z linije in nerodno udaril ob vratca, zaradi česar je dolgo v bolečinah klečal ob stezi.



V boju za vrh je po štirih uvrstitvah na oder za zmagovalce v tej sezoni Kilde vendarle ugnal vse tekmece in slavil četrto zmago v karieri. Drugič je bil najhitrejši v superveleslalomu, prvo zmago v tej disciplini pa je prav tako dosegel v Avstriji, in sicer v Hinterstoderju pred slabimi štirimi leti. Kline je bil takrat drugi.

S 100 osvojenimi točkami je prevzel vodstvo tako v superveleslalomski razvrstitvi kot v skupnem seštevku svetovnega pokala, kjer ima pred rojakom Henrikom Kristoffersenom 79 točk prednosti. Tretje mesto zaseda Francoz Alexis Pinturault, ki zaostaja natanko 100 točk.

Organizatorji so imeli sicer obilico težav z novozapadlim snegom in pripravo proge, zaradi česar so morali peti superveleslalom sezone skrajšati ter start prestaviti za dobri dve uri, saj bi se morala po prvotnem razporedu tekma začeti ob 11. uri.

Članki iz rubrike