ženska Dobra karma

Na površino prihaja vaša občutljivost, zato ...

ula šemole Svet24.si

FOTO: Slovenska zajčica z Balija: "Koronavirusa ...

ivo hvalica pl2 Reporter.si

So mu prisluškovali? Ivo Hvalica verjame, da so ...

jadrnica, ogenj Svet24.si

Goreča jadrnica, opekline, klic na 112, v glavi ...

20130506-00441506 Necenzurirano

Bo Černač na policiji iskal Titove slike?

Benjamin Dolić, the vocie (4) Njena.si

Presenečenje: Nemčijo bo na Evroviziji zastopal ...

Ema 2 Njena.si

EMA: Nepričakovana poteza RTV Slovenija ...

STA
STA
0 14.02.2020 13:41:24

Za slovo od ekipnega EP ženske z zmago, moški s porazom

vszi
Na evropskem prvenstvu za moške in ženske ekipe v badmintonu v Lievinu je slovenska moška ekipa izgubila proti Fincem z 0:5. Blizu zmage je bila le dvojica Miha Ivančič - Rok Jerčinovič. Slovenci so zasedli četrto mesto med petimi ekipami v predtekmovalni skupini 7, v četrtfinale so napredovali Ukrajinci. Ženska ekipa je Finke premagala s 5:0.

Ženska ekipa je Finsko premagala zelo suvereno. Tri točke med posameznicami so prispevale Petra Polanc, Lia Šalehar in Kaja Stanković, v dvojicah pa Lia Šalehar - Nika Arih in Kaja Stanković - Petra Polanc. Na koncu so Slovenke zasedle tretje mesto v predtekmovalni skupini 6, v četrtfinale so se uvrstile Turkinje.

"Z igrami svoje ekipe sem zelo zadovoljna. Borile smo se ne glede na delni rezultat dvoboja. Uspela nam je visoka zmaga proti Finkam, tudi proti Turkinjam in Čehinjam smo prikazale borbeno in kakovostno igro. Veselim se reprezentančnih ekipnih tekem v prihodnje, saj smo po nekaj letih spet prisotni na EP kot ekipa," je za Badmintonsko zvezo Slovenije po koncu EP povedala kapetanka ženske ekipe, 25-letna Stankovićeva.

"Fantje smo dali vse od sebe. Proti Portugalcem smo zasluženo zmagali. Škoda, da nam proti Norvežanom ni uspelo, saj nismo bili veliko slabši. Ukrajinci in Finci so za nas trenutno premočni. Smo mlada ekipa in upam, da bomo v prihodnje še naprej načrtno delali, da bomo še boljši na prihodnjih prvenstvih. Želim si, da bi se nam v prihodnjih letih pridružile tudi mlajše generacije," je dodal Andraž Krapež, 23-letni kapetan moške ekipe.

Značke: badminton, ep

Članki iz rubrike