mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 14.02.2020 16:41:01

BRANILCI NASLOVA predstavili dirkalnik, v ekipi še Vandoorne

Reuters
Svetovni prvaki formule 1 iz moštva Mercedes so danes razkrili nov dirkalnik za sezono 2020. Na dirkališču v Silverstonu je po predstavitvi novega dirkalnika W11 njihov drugi voznik Finec Valtteri Bottas že opravil prve testne kilometre.

Čeprav sta priložnost za preizkus dobila oba voznika, tudi svetovni prvak Britanec Lewis Hamilton, pa so v ekipi opozorili, da se bodo prava testiranja začela šele naslednji teden.

"Danes bomo predvsem opravili dober prvi test, poskrbeli za prvo izkušnjo in za to, da dirkača dobita občutek za dirkalnik," je dejal vodja ekipe Toto Wolff.

Za ekipo bo novi dirkalnik priložnost, da podaljša svojo vladavino v formuli 1. Mercedes ima namreč zadnjih šest vozniških in konstruktorskih naslovov prvaka.



"V tem času lahko le uživamo, pritiska še ni," pa je po prvih kilometrih dejal svetovni prvak Hamilton. Ta je na današnjih testnih vožnjah prvič predstavil tudi novo čelado za sezono 2020, ki bo večinoma v belih in vijoličastih odtenkih, na njej pa bo tudi šest zvezdic, znak za šest osvojenih naslovov prvaka.

Obenem so pri Mercedesu danes sporočili še, da bo njihov testni voznik v prihajajoči sezoni Belgijec Stoffel Vandoorne, nekdanji dirkač formule 1, ki je bil nazadnje udeleženec tekmovanja formula E. Vandoorne ima sicer v formuli 1 41 nastopov z McLarnom med letoma 2016 in 2018.

Mercedes je bil zadnji od trojice velikih ekip formule 1 z uradno predstavitvijo dirkalnika, za nekaj dni so jih prehiteli tako pri Ferrariju kot Red Bullu.

Značke: formula ena, sta

Članki iz rubrike