ženska Dobra karma

Na površino prihaja vaša občutljivost, zato ...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za petek, 28. februarja

POL2020423GIL2622zt Reporter.si

Patološka janšofobija na eni in odrešenjsko ...

Anika Horvat Svet24.si

Anika res že drugič v pričakovanju?

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Furs od Zorana Jankovića terja osem letnih plač

Ana Praznik Njena.si

Ana Praznik vitkejša na male ekrane?

hana rodić3 Njena.si

Hana razkriva: Šov v hiši s pomočjo alkohola?

ku
ku
0 14.02.2020 10:28:13

Čustvena izpoved dekleta slovenskega kolesarskega zvezdnika: Težave so prerasle v obsesijo s hrano, zdravniki so mi ...

Instagram/Tadej Pogačar
Urška Žigart je uspešna slovenska kolesarka.

Triindvajsetletna Urška Žigart je ena od najbolj uspešnih slovenskih kolesark, ki nastopa za profesionalni kolesarski klub Ale BTC Ljubljana, ljubitelji športa pa jo poznajo tudi kot dekle Tadeja Pogačarja. V velikem intervjuju za Sportal je razkrila marsikatero zanimivost iz svojega življenja, odkrito je spregovorila tudi s svojo bitko s prehranjevanjem, iz katerega se je rodila ljubezen do kolesarstva.

"V kolesarstvo sem zapadla precej po naključju. V prvem letniku srednje šole sem se spopadala s prehranskimi motnjami. Po pogovoru z zdravnikom in seznanjanju s tematiko sem se sprijaznila s tem, da imam težave, in to poskušala spremeniti. Začela sem več jesti, a me je ob tem še vedno mučil občutek krivde. Tega sem poskušala uravnotežiti s kolesarjenjem na sobnem kolesu. Ugotovila sem, da na kolesu vedno bolj uživam. Nazadnje sem na sobnem kolesu preživela tudi po tri do štiri ure dnevno," je v iskrenem pogovoru za Sportal spregovorila Urška in dodala: "Kolesariti sem začela iz obsesije – iz slabe vesti, ker sem preveč pojedla, sčasoma pa je to preraslo v čisti užitek. Sama v tem vidim veliko prelomnico in potrditev pregovora, da je vsaka stvar za nekaj dobra. Kolesarstvo mi je zelo pomagalo. Tudi pri izboljšanju samopodobe. Starši so mi kmalu kupili še cestno kolo. Najprej sem se z njim samo vozila, nisem trenirala, potem pa je moja mama stopila v stik s trenerjem Gorazdom Penkom in ga vprašala, ali se lahko vključim v klub."

Kmalu so trenerji ugotovili, da ima danes 23-letna kolesarka vse predispozicije za uspešno kariero, vse ostalo je zgodovina ...

Članki iz rubrike