uvodna Dobra karma

Med očetom in sinom znane Slovenke kar 90 let ...

2_dejan krajnc Svet24.si

Dejanu Kranjcu manjka le še malo, da postane ...

UV-TRAVNER HOJS-pl Reporter.si

Tako Janez Janša napoveduje udar na odtujene ...

koronavirus, meja, slovenska meja, meja z italijo Svet24.si

Nove spremembne pri prehajanju meje, dve državi ...

POL20150214_BOR1080-2 Necenzurirano

SDS je globoka država #kolumna

image0 Odkrito.si

Tanja Fajon: "Janša je napadalen."

Miša Molk Njena.si

65-letna Miša Molk mami v kopalkah

ku
ku
0 14.02.2020 10:28:13

Čustvena izpoved dekleta slovenskega kolesarskega zvezdnika: Težave so prerasle v obsesijo s hrano, zdravniki so mi ...

Instagram/Tadej Pogačar
Urška Žigart je uspešna slovenska kolesarka.

Triindvajsetletna Urška Žigart je ena od najbolj uspešnih slovenskih kolesark, ki nastopa za profesionalni kolesarski klub Ale BTC Ljubljana, ljubitelji športa pa jo poznajo tudi kot dekle Tadeja Pogačarja. V velikem intervjuju za Sportal je razkrila marsikatero zanimivost iz svojega življenja, odkrito je spregovorila tudi s svojo bitko s prehranjevanjem, iz katerega se je rodila ljubezen do kolesarstva.

"V kolesarstvo sem zapadla precej po naključju. V prvem letniku srednje šole sem se spopadala s prehranskimi motnjami. Po pogovoru z zdravnikom in seznanjanju s tematiko sem se sprijaznila s tem, da imam težave, in to poskušala spremeniti. Začela sem več jesti, a me je ob tem še vedno mučil občutek krivde. Tega sem poskušala uravnotežiti s kolesarjenjem na sobnem kolesu. Ugotovila sem, da na kolesu vedno bolj uživam. Nazadnje sem na sobnem kolesu preživela tudi po tri do štiri ure dnevno," je v iskrenem pogovoru za Sportal spregovorila Urška in dodala: "Kolesariti sem začela iz obsesije – iz slabe vesti, ker sem preveč pojedla, sčasoma pa je to preraslo v čisti užitek. Sama v tem vidim veliko prelomnico in potrditev pregovora, da je vsaka stvar za nekaj dobra. Kolesarstvo mi je zelo pomagalo. Tudi pri izboljšanju samopodobe. Starši so mi kmalu kupili še cestno kolo. Najprej sem se z njim samo vozila, nisem trenirala, potem pa je moja mama stopila v stik s trenerjem Gorazdom Penkom in ga vprašala, ali se lahko vključim v klub."

Kmalu so trenerji ugotovili, da ima danes 23-letna kolesarka vse predispozicije za uspešno kariero, vse ostalo je zgodovina ...

Članki iz rubrike