Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ku
ku
0 14.02.2020 10:28:13

Čustvena izpoved dekleta slovenskega kolesarskega zvezdnika: Težave so prerasle v obsesijo s hrano, zdravniki so mi ...

Instagram/Tadej Pogačar
Urška Žigart je uspešna slovenska kolesarka.

Triindvajsetletna Urška Žigart je ena od najbolj uspešnih slovenskih kolesark, ki nastopa za profesionalni kolesarski klub Ale BTC Ljubljana, ljubitelji športa pa jo poznajo tudi kot dekle Tadeja Pogačarja. V velikem intervjuju za Sportal je razkrila marsikatero zanimivost iz svojega življenja, odkrito je spregovorila tudi s svojo bitko s prehranjevanjem, iz katerega se je rodila ljubezen do kolesarstva.

"V kolesarstvo sem zapadla precej po naključju. V prvem letniku srednje šole sem se spopadala s prehranskimi motnjami. Po pogovoru z zdravnikom in seznanjanju s tematiko sem se sprijaznila s tem, da imam težave, in to poskušala spremeniti. Začela sem več jesti, a me je ob tem še vedno mučil občutek krivde. Tega sem poskušala uravnotežiti s kolesarjenjem na sobnem kolesu. Ugotovila sem, da na kolesu vedno bolj uživam. Nazadnje sem na sobnem kolesu preživela tudi po tri do štiri ure dnevno," je v iskrenem pogovoru za Sportal spregovorila Urška in dodala: "Kolesariti sem začela iz obsesije – iz slabe vesti, ker sem preveč pojedla, sčasoma pa je to preraslo v čisti užitek. Sama v tem vidim veliko prelomnico in potrditev pregovora, da je vsaka stvar za nekaj dobra. Kolesarstvo mi je zelo pomagalo. Tudi pri izboljšanju samopodobe. Starši so mi kmalu kupili še cestno kolo. Najprej sem se z njim samo vozila, nisem trenirala, potem pa je moja mama stopila v stik s trenerjem Gorazdom Penkom in ga vprašala, ali se lahko vključim v klub."

Kmalu so trenerji ugotovili, da ima danes 23-letna kolesarka vse predispozicije za uspešno kariero, vse ostalo je zgodovina ...

Članki iz rubrike