mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 14.02.2020 15:57:08

Biatlonci čakajo soboto, prvič tudi JAKOV FAK

Profimedia
Stavnice kažejo jasno razmerje favoritov za prvo moško posamično tekmo na biatlonskem svetovnem prvenstvu - 10 kilometrski sprint. Favorita sta Francoz Martin Fourcade in Norvežan Johannes Thingnes Boe, a tudi ostali čakajo svojo priložnost. Prvič bo slovenske barve branil tudi Jakov Fak.

Sezona 2019/20 je pokazala dva izrazita favorita. In v večini športov bi se ostali borili za bron, biatlon pa z na videz enostavno kombinacijo teka in streljanja na strelišču vselej ponuja presenečenja, zato imajo številni biatlonci svoje skrite načrte.

Boe, lani nenadkriljivi tekmovalec v sezoni, letos pa je dobil šest tekem, med njimi dva sprinta, je ob dobrem streljanju nesporno prvi favorit, saj za sedemkratnega zmagovalca svetovnega pokala Fourcada velja, da mu tudi v preteklih letih prav Anterselva ni preveč ustrezala.

Nadmorska višina 1600 metrov namreč pogosto številnim oteži nastop in med njimi je bil v preteklosti tudi Fourcade, ki je letos slavil petkrat, dvakrat na sprintu. Nenazadnje je to potrdila tudi uvodna tekma mešanih štafet, kjer so Francozi ob Norvežanih veljali za favorite za zlato, na koncu pa so bili na sedmem mestu daleč od kolajne.



Zanimivo bo tudi videti, kako je razplet prve tekme vplival na oba tekmovalca. Boe se je že veselil zlata, ki naj bi ga poneslo k novim zmagam, Francoza naj bi po neuspehu dvignila jeza. A oba bosta imela tudi v lastnih reprezentancah številne tekmece, ki jima želijo prekrižati račune.

A kolajne napoveduje tudi konkurenca. Nemci stavijo na Benedikta Dolla, Italijani na Lukasa Hoferja in Dominika Windischa ... Prvo visoko uvrstitev pa si želijo tudi v slovenskem taboru, kjer bo kandidat za najvišja mesta Jakov Fak. Ob njem bodo nastopili še Klemen Bauer, Rok Tršan in Miha Dovžan.

"Želimo si, da bi fantje prav na prvenstvu dosegli najboljše uvrstitve v sezoni. Jakov je letos četrti in peti že bil, zato je jasno, kam sodi. Vsekakor je zanj osnovni cilj, da se uvršča med deseterico, želje pa so visoke," pred prvo moško tekmo pravi slovenski glavni trener Uroš Velepec.

Značke: biatlon, sp

Članki iz rubrike