Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
20.12.2016 11:39:07
Deli članek:

Bratje Prevc in druščina v četrtek na DP v Planici

Profimedia

Najboljši slovenski smučarji skakalci in skakalke se bodo v četrtek, 22. decembra, v Planici na Bloudkovi velikanki, v premoru pred novoletno turnejo pomerili za članske državne naslove. Na tekmi bodo nastopili vsi najboljši na čelu z branilcem velikega kristalnega globusa Petrom Prevcem in trenutno vodilnim v svetovnem pokalu Domnom Prevcem.

Ob 16. uri je pod žarometi na programu ekipno tekmovanje, predvidoma ob 18. uri pa bosta na sporedu še posamični tekmi v moški in ženski kategoriji.

Lani je naslov prepričljivo osvojil Peter Prevc z najboljšima daljavama obeh serij in za 12,3 točke premagal Anžeta Laniška, ki je po prvi seriji zaostajal samo za 1,8 točke, tretje mesto pa je osvojil Domen Prevc, ki pa je zaostal še dodatnih 6,2 točke.

Na ekipni tekmi so bratje Peter, Domen in Cene Prevc združili moči in skupaj z Žigo Jelarjem v ekipi Triglava premočno zmagali. Drugi je bil Sam Ihan v postavi Tilen Bartol, Jernej Damjan, Miha Kveder in Jure Šinkovec, ki je zaostal kar za 86,2 točke, tretji je bil SK Zagorje v postavi Andraž Pograjc, Miran Zupančič, Ernest Prišlič in Rok Juvančič, ki je za vsega 0,6 točke premagal četrto Ilirijo 1.

Med dekleti je zmagala Ema Klinec pred Evo Logar, ki je zaostala za 10,7 točke, bron je osvojila Maja Vtič z zaostankom 14,9 točke za zmagovalko.