Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
su
su
19.12.2016 18:15:39
Deli članek:

Ilka Štuhec v tej sezoni boljša tudi od smučarskega kralja Marcela Hirscherja

Trenutno najboljša slovenska smučarka Ilka Štuhec v letošnji sezoni v eni izmed kategorij premaguje tudi smučarskega kralja Marcela Hirscherja.

Govorimo o zaslužkih, ki so jih najboljši svetovni smučarji do zdaj pospravili v svoje žepe v letošnji sezoni. In tudi v tej kategoriji je do zdaj najboljša Ilka Štuhec, ki ni zaslužila samo največ v ženski kategoriji, temveč v absolutni!

Simpatična Mariborčanka je za štiri zmage, eno peto in eno sedmo mestov svetovnem pokalu do zdaj zaslužila kar 175 tisoč evrov, kar je torej največ med vsemi v smučarski karavani. Po zaslužku se je Štuhčevi najbolj približal avstrijski smučarski superzvezdnik Marcel Hirscher, ki je do zdaj v žep pospravil za 160 tisoč evrov nagrad.

Reuters

Zanimivo, Ilka je v tej sezoni zaslužila precej več kot novi slovenski smučarski princ Domen Prevc, ki je prav tako slavil na štirih preizkušnjah, dodal je pa še eno drugo, eno šesto in eno trinajsto mesto. Koliko je do zdaj zaslužil najmlajši med brati Prevc, pa si lahko preberete tukaj.