Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tu
tu
19.12.2016 13:22:15
Deli članek:

Murray pisal zgodovino in prejel lovoriko z napako (video)

Britanski teniški zvezdnik Andy Murray je prvi, ki je v domovini trikrat dobil prestižno priznanje za najboljšega športnika leta po izboru BBC. Letos je nagrado prejel za vrhunske dosežke v izjemno uspešni teniški sezoni, tudi za olimpijsko zlato, v glasovanju pa je premagal triatlonca Alistairja Brownleeja in jahača Nicka Skeltona.

BBC izbor športnika Velike Britanije pripravlja od leta 1954, Murray pa je prvi, ki je zmagal trikrat. Letos je ponovil lansko zmago, navijači pa so ga na ta način nagradili za junijsko zmago na turnirju za grand slam v Wimbledonu, za zlato olimpijsko medaljo v Riu ter za skok na prvo mesto svetovne teniške lestvice, kjer je ob koncu sezone zamenjal Srba Novaka Đokovića.

Nagrado za ekipo leta si je prislužil presenetljivi angleški nogometni prvak Leicester City, njegov strateg Claudio Ranieri pa je po izboru BBC trener leta v Veliki Britaniji.

Tistim bolj pozornim pa ni ušla podrobnost, ki je "krasila" Murayjevo zadnjo lovoriko. Pokal je bil namreč na enem delu skupaj zlepljen s pomočjo lepilnega traku, tamkajšnjo javnost pa močno zanima, kdo je bil kriv, da se je pokal poškodoval.