Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
su
su
19.12.2016 13:57:25
Deli članek:

Domen Prevc ne bere medijev, se pa uči "nenavadnega" jezika

Grega Wernig
Domen Prevc

Najmlajši med brati Prevc, Domen, postaja nova slovenska športna zvezda.

Šele 17-letni skakalec je znova blestel ta konec tedna v Engelbergu, ko je na prvi tekmi osvojil 2. mesto, na drugi pa je stal na najvišji stopnički. Domna kot mladoletnika pri Smučarski zvezi Slovenije sicer še malce skrivajo, toda vsakič, ko dobi najboljši skakalec letošnje sezone besedo, pokaže, da je res brez dlake na jeziku.

Tako je bilo tudi po tekmah v Švici, ko je v intervjuju za Val 202 priznal, da ne bere medijev, še posebej ne slovenskih. "Ne vem, kaj mediji mislijo o meni. Ne berem nobenih novic, sploh slovenskih ne. Nikoli jih nisem. Mislim, da je prav, da se s tem ne obremenjujem. Glavo imam raje osredotočeno na druge stvari," je za Val 202 dejal Domen Prevc.

Najmlajši med brati Prevc, ki sicer velja za velikega oboževalca stripov, zelo rad pa igra tudi videoigrice, je za omenjeni medij povedal še, kaj trenutno počne v prostem času. "Trenutno, ne boste verjeli, se učim norveščino. Jezik je zelo zanimiv in zaenkrat še zelo lahek. Nimam nobenih težav. Je nekakšna mešanica med nemščino in angleščino. Učim se ga hitro, sploh zdaj s pomočjo elektronskih programov," je razkril zanimivo izbiro učenja tujega jezika najmlajši Prevc.