Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
zu
zu
20.12.2016 09:35:21
Deli članek:

Drevova s številko 2 na startu, Štuhčeva s številko 31

Grega Wernig

V Courchevelu v Savojskih Alpah bo na sporedu četrti veleslalom za svetovni pokal alpskih smučark. Na startu 1. vožnje veleslaloma bodo štiri Slovenke Ana Drev s startno številko 2, Ilka Štuhec s številko 31, Katarina Lavtar s številko 34 in Tina Robnik s številko 38.

Edina slovenska predstavnica v prvi jakostni skupini v tej disciplini Drevova je bila v Söldnu 10., v Killingtonu šesta, v Sestrieru pa deveta za 95 točk in šesto mesto v posebnem seštevku discipline.

Vodilna veleslalomistka po treh tekmah je Francozinja Tessa Worley, zmagovalka zadnjih dveh veleslalomov, druga je Italijanka Sofia Goggia, tretja Američanka Mikaela Shiffrin, ki vodi v skupnem seštevku svetovnega pokala.

V ospredju zanimanja je Štuhčeva, za katero je sijajen konec tedna v Val d'Iseru. Specialistka za hitre discipline je decembra zmagala na treh smukih ter bila najhitrejša tudi v alpski kombinaciji. Na prvih dveh superveleslalomih je bila peta in sedma. V veleslalomu, ki ga želi dodati svojim disciplinam, letos še ni tekmovala, zato je njena veleslalomska forma neznanka. Čeprav je v pripravljalnem obdobju trenirala tudi tehnične discipline. V petkovem slalomu za kombinacijo v Val d'Iseru je dokazala, da je lahko dovolj hitra in konkurenčna specialistkam za tehnične discipline.

Štuhčeva, ki s polnim izkupičkom 300 točk vodi v smukaškem seštevku, je na šestih tekmah vsega skupaj zbrala 481 točk in ima le 17 točk manj od vodilne Shiffrinove, zmagovalka Söldna Švicarka Lara Gut, ki je po dveh ničlah v Val d'Iseru v nedeljo dokazala, da je lahko najhitrejša, zmagala je v superveleslalomu, ima 12 točk več od najboljše Slovenke.

Prva vožnja bo na sporedu ob 10.30, druga se bo začela ob 13.30.