Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
su
su
19.12.2016 12:30:21
Deli članek:

Nespodobna nemška ponudba Ilkinemu trenerju za smučarkino menjavo državljanstva!

Profimedia

Ilka Štuhec razveseljuje Slovenijo in dela vse njene državljane ponosne, pred leti pa bi se kaj lahko zgodilo, da bi nova junakinja naših src zamenjala državljanstvo in nastopila za drugo, precej večjo in v smučanju precej bolj spoštovano državo!

Tako vsaj prav smučarski trener Marko Jurjec, ki je v preteklosti dolgo časa sodeloval z Ilko Štuhec in to v najpomembnejšem obdobju vsakega smučarja, na prehodu iz mladinskem v člansko konkurenco.

Kot je za Slovenske novice povedal Jurjec, je bil ta prehod za Ilko izjemno lahek, tako kot je premagovala svoje tekmice v mladinski konkurenci, je to potem delala tudi na tekmah evropskega pokala.
Jurjec je za Slovenske novice razkril tudi eno velikansko zanimivost iz svetovnega prvenstva leta 2007 v Altenmarku, ko je bojda prejel nemoralno ponudbo, ki je prišla z naslova nemške smučarske zveze. "Ko so videli, da na parkirišču gledam neki superšportni model, morda je bil porsche, ne spomnim se več natančno, mi je šef nemške smučarije, ki je to še danes, dejal, da bom tudi jaz imel takega, če pripeljem Ilko," je dejal Jurjec, ki so mu torej Nemci obljubili porscheja, če prepriča Štuhčevo, da namesto za Slovenijo nastopi za Nemčijo.

Glede na to, da so bili Nemci pripravljeni Jurjecu kupiti porsheja, si lahko samo predstavljamo, kaj vse bi dali Ilki Štuhec, toda trenutno najboljša slovenska smučarka je ostala neomajna in zdaj, devet let po tem dogodku, navdušuje svoje rojake z zmagami v svetovnem pokalu.