Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 16.07.2021 18:43:09

Zidanškova v četrtfinalu le strla 241. igralko sveta

Reuters
Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek se je uvrstila v polfinale turnirja serije WTA v švicarski Lozani z denarnim skladom 199.030 evrov. V četrtfinalu je po treh nizih s 6:4, 4:6, 6:3 strla 241. igralko sveta, Italijanko Lucio Bronzetti.

Polfinalistka letošnjega OP Francije je bila ves dvoboj neprepričljiva na svoj začetni udarec, a je bila vseeno v ključnih trenutkih v odločilnem nizu bolj zbrana.

V prvem nizu je Konjičanka dosegla tri brejke, Italijanki pa sta uspela dva. V drugem nizu je Bronzettijeva do odvzema servisa prišla v prvi in sedmi igri, kar je bilo dovolj, da je prvi nosilki odvzela niz.


V zadnjem nizu sta si tekmici izmenjali brejk v drugi in tretji igri, nato pa je Zidanškova prišla do odločilne prednosti v četrti igri. Dvakrat je zatem zanesljivo osvojila igri na svoj začetni udarec, v deveti igri pa je ubranila žogico za brejk in izkoristila drugo priložnost za zmago.

Dvoboj je trajal dve uri in 21 minut, v polfinalu pa se bo 23-letna Slovenka pomerila bodisi z Rusinjo Natalijo Vihljancevo bodisi z zmagovalko obračuna med Belgijko Maryno Zanevska in Švicarko Stefanie Vögele.

Dvoboj Belgijke in Švicarke bi moral biti odigran v četrtek, a so ga organizatorji prestavili na danes. Po koncu njunega dvoboja sledi še četrtfinalni obračun proti Vihljancevi, če bodo to dovoljevale vremenske razmere.

Značke: tenis, wta, turnir

Članki iz rubrike