Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

(ts)
(ts)
0 14.07.2021 15:01:56

Bor Artnak: Đoković je moj vzornik od prvega dne

Bor Artnak
TZS
V projektu Teniško aktivni! je sodeloval Bor Artnak; 17-letni up slovenskega tenisa je trenutno v Milanu, kjer je na enem od najmočnejših mladinskih turnirjev premagal prvega tekmeca.

Artnak je trenutno na 55. mestu mladinske lestvice, prejšnji teden pa je v Velenju prišel tudi do prve zmage na turnirju serije ITF Futures: "To je bila lepa izkušnja, povsem drugačen tenis kot pri mladincih. Igra je bila bolj agresivna, na drugo stran prihajajo boljši servisi. Vse je na višji ravni. Prvi krog sem odigral zelo dobro, v drugem pa sem izgubil tretji niz s 7:5. Imel sem nekaj smole, saj bi lahko tudi zmagal. Moj tekmec je nato nastopil v finalu; to pomeni, da sem bil res blizu. Spoznal sem, da sem jim lahko konkurenčen."

Kako pa je z nastopom na mladinskem OP ZDA? "Eden mojih ciljev je, da se uvrstim v glavni turnir mladinskega turnirja. Trenutno sem na meji. Upam, da mi ta teden v Milanu in naslednji teden na EP uspe dobiti še nekaj točk." Artnak bo naslednji teden skupaj s Sebastianom Dominkom (pri dekletih bosta Slovenijo zastopali Petja Drame in Pia Rebec) nastopil na posamičnem evropskem prvenstvu v Švici.

Pozivni turnir UTR v Kopru
Za tekmovanja pod okriljem Tenisa Slovenije že nekaj mesecev uspešno uvaja nov sistem plačevanja prijavnine, ki poteka prek spletne platforme UTR (Universal Tennis Rating). Sodelovanje bodo še dodatno nadgradili in v Sloveniji organizirali dva ženska in dva moška UTR-turnirja s skupnim nagradnim skladom 80.000 ameriških dolarjev, ki bosta od 16. do 22. avgusta in od 23. do 29. avgusta 2021 v Portorožu. Prijave na UTR-turnirja so odprte za tekmovalce/-ke, ki so dopolnili 14 let starosti ter imajo UTR-rating vsaj 12,5+ za moške in 10,0+ za ženske. V posameznem turnirju bo igralo 20 tekmovalcev/-k v štirih skupinah (od ponedeljka do petka igrajo tekme round robin), v soboto in nedeljo pa finalni dvoboji. Vsak tekmovalec/-ka ima zagotovljenih pet dvobojev in pri tem prejme najmanj 500 ameriških dolarjev nagradnega sklada, v primeru zmage turnirja pa 4000 dolarjev.

Za člane in članice Tenisa Slovenije bodo organizirali pozivni turnir UTR – Pro Ten Koper Open 2021 za posameznike in dvojice z nagradnim skladom 3000 evrov, ki bo od 16. do 18. julija 2021 na Bonifiki. Poleg bogatega nagradnega sklada bosta zmagovalka in zmagovalec prejela tudi povabila na zgoraj opisani mednarodni Universal Tennis (UTR) turnir.

Mrvarjeva najboljša v Krškem
Katarina Stefanija Mrvar je zmagovalka turnirja deklet U-16, ki je potekal v Krškem. Tam se je na B-turnirju fantov U-16 do naslova prebil še Maj Cerar Žilič. Mrvarjeva je na poti do finala brez izgubljenega niza premagala Niko Por, Mio Saro Ribnikar in Karin Dirbnek, v finalu pa bila s 6:4 in 6:1 boljša še od druge nosilke Eve Zalokar. V Krškem je bil tudi turnir fantov U-16 B, ki ga je dobil Žilič, ki se je v polfinalu precej namučil, da je strl odpor Aleksa Zemljiča, v finalu pa je bil nato s 6:3 in 6:1 boljši od Kolmana.

Julija Bogatin in Eva Cikajlo pa sta na turnirju Tennis Europe U-14 na Otočcu vnovič dokazali, da veljata za izjemno obetavni igralki tako v posamični konkurenci kot v dvojicah. Prav v igri parov sta šli na turnirju vse do konca in segli po največji lovoriki. Ne le na domači sceni, tudi na mednarodnih tekmovanjih sta Julija Bogatin (Luka Koper) in Eva Cikajlo (Radomlje) že večkrat dokazali, da se na igrišču odlično ujameta. Nič drugače ni bilo tokrat, ko sta na Tennis Europe U-14 turnirju na Otočcu pometli z vso konkurenco. 

Članki iz rubrike