Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

(gb)
(gb)
0 15.07.2021 10:43:25

Članom zmanjkal kanček sreče

Članska reprezentanca v golfu je na ekipnem evropskem prvenstvu divizije 2 zasedla nehvaležno četrto mesto, kar pomeni, da bo tudi prihodnje leto nastopala na tej kakovostni ravni.

V Estoniji je Slovenija obetavno začela prvenstvo, na katerem je bil en sam cilj – doseči vsaj tretje mesto in s tem uvrstitev v divizijo 1. Po dveh dneh seštevne igre je bila Slovenija (+10) na tretjem mestu, a kar precej za Češko (–17) in Finsko (par). V polfinale se je uvrstila tudi domača reprezentanca (+13), vse ostale pa so bile krepko za vodilno četverico. Med posameznimi dosežki velja izpostaviti Čeha Jirija Zusko, ki je igral –7, med Slovenci pa so se z igriščem najhitreje spoprijateljili Luka Naglič (–2) ter Gal Patrik Štirn in Kristjan Vojteh Burkelca (+1).



V polfinalu je bila Slovenija proti Fincem celo v boljšem položaju, bolje od drugih sta igrala Luka Naglič in Jan Hribernik z zmagami v dvojicah ter posamičnih dvobojih match playa. Tesen poraz s 3:4 je Slovence peljal v boj za tretje mesto proti domači reprezentanci, ki je prav tako tesno s 3:4 klonila proti Češki. V odločilnem dvoboju sta svojo moč in uigranost spet pokazala Luka Naglič in Jan Hribernik, edino zmago v match playu pa je še enkrat dodal Naglič. Estonci so v najbolj pomembnem dvoboju prvenstva slavili s 5:2 in si tako priigrali vozovnico za prvi evropski razred, Slovenci pa bodo že letošnje cilje poskušali unovčiti prihodnje leto.



Ekipni rezultat so z naslednjimi besedami pospremili kar vsi reprezentanti: "Občutki so mešani. Vse se nam ni izšlo po načrtu, vendar smo vseeno lahko zadovoljni predvsem z igro, ki smo jo pokazali v seštevni igri, kljub temu da smo na koncu končali na 'grenkem' četrtem."



"Naš cilj je bil uvrstitev med prve tri ekipe, ki vodijo na EP divizije 1. S četrtim mestom nismo zadovoljni. Vseeno je bila moška reprezentanca zelo homogena in dobro igrala na uvodnih dneh seštevne igre. Zadnja dva dneva v match play igri smo imeli svoje priložnosti, ki jih nismo izkoristili, kar bi lahko tehtnico obrnilo na našo stran. Čestitke vsej ekipi za borbenost in naslednje leto naredimo še korak naprej," pa je dejal glavni trener selekcij GZS, Uroš Gregorič

Značke: golf, moški, ekipno-ep

Članki iz rubrike