andrej-plenković Svet24.si

Plenković zarezal v torto, se bo mastil skupaj z ...

MZ Podzemna zbiralnica 2 Svet24.si

Lične in za oko prijetne, a včasih tudi precej ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

(gb)
(gb)
0 15.07.2021 10:29:44

Mladinska vrsta v golfu prihodnjič med evropsko elito

Mladinska reprezentanca Slovenije: Jaka Babnik, Jakob Balkovec, Žiga Babnik, trener Aleš Gregorič, Jan Čirič, Nejc Čop Tomšič in Max Golob
GZS
Na mladinskem ekipnem evropskem prvenstvu divizije 2, ki je potekalo v Estoniji, je slovenska reprezentanca v odločilnem dvoboju za tretje mesto premagala estonsko in si tako za leto 2022 priborila vozovnico za nastop v elitni diviziji 1.

Enajst reprezentanc se je merilo v drugi diviziji, le prve tri so se uvrstile v elitno divizijo evropskega mladinskega golfa. Uvodna dneva sta minila v seštevni igri, kjer se od šestih tekmovalcev šteje najboljših pet rezultatov. Slovenija (+32) je prva dneva končala na tretjem mestu za vodilnima Finsko (+16) in Norveško (+27) ter pred Estonijo (+33). Med posameznimi seštevki je bil najbolj uigran Estonec Richard Teder (–5), med našimi pa so bili v ospredju Jaka Babnik (par) na tretjem ter Jan Čirič in Jakob Balkovec (+6) na 17. mestu.

Najboljše štiri ekipe so se uvrstile v polfinale, kjer se je Slovenija pomerila z Norveško. V izenačenem dvoboju, kjer se do zadnje luknje ni vedelo, kdo bo zmagovalec, so na koncu z minimalno prednostjo s 4:3 slavili Norvežani. Tri točke za Slovenijo so priigrali Nejc Čop Tomšič ter Jaka in Žiga Babnik.

V drugem polfinalu so Finci porazili Estonce in prav z domačo reprezentanco so se v zadnji, še kako pomembni tekmi pomerili varovanci Aleša Gregoriča. Uvodni partiji sta bili v igri foursome, kjer sta Jaka Babnik in Max Golob izgubila, a sta Žiga Babnik in Nejc Čop Tomšič vrnila Slovenijo v izenačen položaj. V petih igrah match playa je bilo treba zmagati v treh in prav to je uspelo Slovencem. Max Golob, Jakob Balkovec in Jan Čirič so z zmagami potrdili velikanski uspeh slovenske reprezentance, ki bo prihodnje leto del evropske golfske elite.

Kapetan Max Golob je po zmagi dejal: "Kot kapetan ekipe bi se rad zahvalil vsem soigralcem v reprezentanci za trud in za dosežen cilj, ki smo si ga zadali in ga tudi uresničili. Še enkrat pa bi se rad zahvalil trenerju Alešu, ki je veliko pripomogel k odličnemu rezultatu."

Po besedah kapetana so skupaj misli strnili še preostali reprezentanti: "Radi bi se zahvalili Golf zvezi Slovenije in trenerju Alešu Gregoriču za ves trud za dosežen rezultat. Že pred evropskim prvenstvom smo vedeli, da imamo zelo velike in realne možnosti za uvrstitev med najboljše štiri ekipe po seštevni igri. Kemija v ekipi je bila dobra, vsi smo bili zelo veseli, da se nam je uspelo uvrstiti med prve tri ekipe in se uvrstiti v prvo divizijo."

"Ekipa je dobro igrala že v rednem delu in prišla v A-skupino, ki se bori za kolajne. V zaključnih dvobojih so fantje igrali še bolje, vendar smo za las izgubili proti Norvežanom. Zadnji dan nas je čakal napet boj za tretje mesto proti domačinom Estoncem. Kljub stalnemu zaostanku smo z dobrim zaključkom dobili štiri točke in dosegli tako želeno tretje mesto. Čestitke vsej ekipi za bojevito igro in verjamem, da smo zasluženo spet v elitni diviziji. Fantje so imeli možnost igrati z najboljšimi vrstniki iz drugih držav in dobili odlične izkušnje, ki jim bodo pomagale naslednje leto v Nemčiji," pa je dejal trener mladinske reprezentance Aleš Gregorič

Značke: golf, mladinci

Članki iz rubrike