reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 30.07.2022 14:24:50

Razočaranje v slovenskem kajakaškem taboru

Slovenski kajakaši bodo svetovno prvenstvo v slalomu na divjih vodah v Augsburgu zapustili slabe volje. Polfinale je obetal vsaj eno kolajno, toda od tega ni bilo nič, finalni nastop se je ponesrečil tako Petru Kauzerju, ki je v njem zasedel zadnje, deseto mesto, kot Evi Terčelj, zadovoljiti se je morala z osmim mestom.

Kauzer je bil v polfinalu odličen. Čoln mu je stekel, kot si je želel, tako da je premagal vse tekmece. V finalu je startal kot zadnji, do takrat še nihče ni premagal njegovega polfinalnega dosežka, a to mu ni prav nič pomagalo. Sanje, da bi osvojil svoj tretji naslov svetovnega prvaka, več jih je v zgodovini osvojil le legendarni Richard Fox, ki je bil prvak petkrat, so se končale že pri drugih vratih, ko je storil napako in že takrat vedel, da je kolajna splavala po vodi.

"Želel sem se odriniti od ograde, a mi je spodneslo čoln, izgubil sem ravnotežje in z glavo udaril v zid. Dobro, da sem imel čelado, če je ne bi imel, bi bil zdaj na šivanju. Vedel sem, da s to napako nimam več možnosti, napadal sem sicer še naprej, a napake so se le stopnjevale. Razočaran sem, svetovno prvenstvo se mi ni posrečilo. Samo ena dobra vožnja je bila premalo, da bi ga lahko ocenil drugače kot zelo slabo," je bil kritičen Hrastničan, ki je lovil svojo četrto medaljo na svetovnih prvenstvih, poleg dveh zlatih leta 2011 in 2013 ima še bron iz leta 2017.

Prvič v karieri je naslov svetovnega prvaka osvojil Čeh Vit Prindiš, najboljši že v kvalifikacijah in tretji v polfinalu, drugi je bil Italijan Giovanni De Gennaro, drugi tudi v polfinalu, bron pa je pripadlo dvakratnemu svetovnemu prvaku Francozu Borisu Boris Neveu, ki je tudi branil naslov iz lanskega prvenstva v Bratislavi.


Podobna zgodba kot Kauzerju se je zgodila tudi Evi Terčelj. Četrti čas polfinala je obetal veliko, toda tudi ona ni dobro premagala drugih, protitočnih vrat, zaneslo jo je iz idealne smeri, izgubila je veliko časa, ki ga je poskušala nadoknaditi z napadalno vožnjo in tveganjem, kar pa se ni izšlo.

"Na tako težki progi, ki jemlje ogromno moči, sem lahko zadovoljna, da sem se uvrstila v finale. V njem pa na žalost nisem izkoristila lepe priložnosti. Po napaki na začetku sem šla na vse ali nič, razpletlo pa se je tako, kot se je," je dejala Ljubljančanka.

Ob progi se je zbralo ogromno gledalcev, med njimi je bil tudi predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja Thomach Bach, ki so pri dekletih videli nemško zmago. Odlično polfinalno vožnjo je tudi v finalu ponovila Ricarda Funk, ki je premagala trikratno svetovno prvakinjo Avstralko Jessico Fox in rojakinjo Eleno Lilik.

Preostali Slovenci se finalu niso niti približali. Martin Srabotnik se je z dvema kazenskima sekundama uvrstil na 25., Vid Kuder Marušič je bil s štirimi dotiki 30., Eva Alina Hočevar z enim 24., Ajda Novak pa s kar 56 kazenskimi sekundami 27.

Značke: kajak kanu, sp

Članki iz rubrike