klemen boštjančič Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

ou
ou
0 29.07.2022 16:55:17

Vrgli so ga iz reprezentance, ker igra za ruski klub! Njegovo razkritje, zakaj je ostal v Moskvi, šokira

Finci so svojega najboljšega igralca vrgli iz reprezentance, saj ni želel zapustiti vrste svojega kluba.

Jasno, gre za politično vprašanje. Lauri Kerminen je namreč že dve leti član moskovskega Dinama. Ko je burno proslavil naslov ruskega prvaka, se je v njegovi domovini dvignilo ogromno prahu. Finska ostro nasprotuje ruski agresiji v Ukrajini, zato je takšen odziv pričakovan. "Res je, precej hudih sporočil sem prejel. Nekateri so, na primer, zahtevali, da me strpajo kar v zapor," razlaga Kerminen.

Za enega od finskih medijev je povedal svojo plat zgodbe: "Sprva sem želel takoj zapustiti ekipo. Najprej sem se obrnil na svojega agenta in se z njim o vsem pogovoril. Potem sem odšel k predsedniku in generalnemu direktorju in od njiju zahteval prekinitev pogodbe. Naslednji dan sem dobil informacijo, da lahko odidem, a me bo to stalo precej denarja. To je bil popolni šok za mene. Znesek je bil tako velik, da sem zaradi finančnih razlogov moral ostati v Rusji."

Predsednik finske odbojkarske zveze Lauri Ina je pojasnil, da tudi on ni imel izbire - Kerminena je enostavno moral vreči iz reprezentance. "Selektor Joel Banks me je vprašal, kakšno je stališče zveze. Reprezentanca se je morala osredotočiti na zelo pomembne kvalifikacije za evropsko prvenstvo, zato smo se hitro odločili. Zdaj ekipa nima več teh skrbi. Pogovarjali smo se tudi z igralcem. Gre za vrhunskega športnika, ampak glede na okoliščine v tem trenutku nismo imeli druge možnosti."

Kerminen 2

Članki iz rubrike