mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 28.07.2022 22:28:20

Slovenski spidvejisti brez finala ekipnega SP

psno
Slovenski reprezentanci v speedwayu se na polfinalni preizkušnji ekipnega svetovnega prvenstva oziroma pokala narodov v danskem Vojensu ni uspelo prebiti v finalne boje.

Slovenci Matic Ivačič, Nick Škorja in Anže Grmek so v drugem polfinalu zasedli peto mesto, napredovali so Švedi, Čehi in Britanci.

Slovenija je danes v Vojensu nastopila v drugem polfinalu proti reprezentancam Češke, Velike Britanije, Francije, Švedske, Italije in Norveške. Na koncu so Slovenci zasedli peto mesto, premagali so Norvežane in Italijane.


V boju za prva tri mesta, ki so vodila v finale, pa so bili najbolj uspešni Švedi pred Čehi, za preboj v finalne boje pa so se morali zelo potruditi aktualni prvaki Britanci, ki so v zadnji vožnji večera ugnali Francoze.

V finalu, ki bo potekal v soboto in nedeljo, so se današnje prve tri ekipe pridružile Avstraliji, Finski in Poljski, ki so bile uspešne v sredinem prvem polfinalnem dnevu. V finale je bila že prej neposredno uvrščena domača zasedba Danske.

Letos v Vojensu ekipno SP prvič poteka tako, da so vse polfinalne in finalne vožnje na enem prizorišču. Sicer pa v tej obliki tekmovanje izvajajo od leta 2018, pred Britanci, ki so lani v domačem Manchestru osvojili prvi ekipni naslov po letu 1989, so bili trikrat prvaki Rusi.

Značke: speedway, sp

Članki iz rubrike