princ filip, princ harry Svet24.si

Princ Harry si želi nazaj, Meghan pa ...

princ-filip, salve Svet24.si

FOTO: Salve in molk v spomin na njenega zvestega ...

Mario Fafangel Reporter.si

Tega Fafangelu ne bodo odpustili: "Epska ...

covid-prsti Svet24.si

Švicarska zdravnika rešila uganko »covid ...

20130111-00416421 Necenzurirano

Janša se boji le ljudi na ulicah #komentar

zupnik Odkrito.si

VIDEO: Joj, kaj počne ta župnik na stranišču?

Blaž Švab 2 Njena.si

Blaž Švab je za življenje "na koruzi"

STA
STA
0 09.03.2021 19:24:32

Mrakova in Macarolova po drugem dnevu SP na 20. mestu

alesfevzer.com
Slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta po drugem dnevu svetovnega prvenstva razreda 470 v Vilamouri na Portugalskem na skupno 20. mestu.

Danes so na SP opravili dve regati, razmere pa so bile zelo zahtevne in spremenljive. Slovenska posadka je v obeh današnjih regatah ciljno črto prečkala na 13. mestu, s čimer sta slovenski jadralki pridobili eno mesto v skupnem seštevku.

Po drugem dnevu sta tako na 20. mestu. Na ponedeljkovem uvodu sta bili med 27 posadkami 18., 12. in 19., ta zadnji izid se jima kot doslej najslabši črta iz skupnega seštevka.


"Pogoji so bili podobni kot včeraj, vetra je bilo še nekoliko manj. Tudi danes je pihal z obale ter spreminjal smer in jakost. V drugi regati sva prvo orco odjadrali bolje, ampak potem se je zopet, podobno kot v prvi regati, ves čas spreminjal vrstni red. Na koncu sva obe regati povprečno končali. Gotovo to ni to, kar si želiva, jutri je nov dan in gremo naprej," je današnji nastop ocenila Mrakova.

V vodstvu sta Španki Silvia Mas Depares in Patricia Cantero Reina s 13 točkami, na drugem mestu sta Francozinji Camille Lecointre in Aloise Retornaz, ki sta vodili po prvem dnevu, a danes nastopili precej slabše, z 18. Tretji sta Izraelki Noja Bar-Am in Šahar Tibi z 20 točkami. Slovenki jih imata na 20. mestu 56.

V sredo bosta na sporedu še dve regati, v soboto bo na sporedu še regata za medalje za najboljšo deseterico.

Značke: jadranje, sp

Članki iz rubrike