Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

(sm)
(sm)
0 09.03.2021 11:55:32

Slovenski balinarji v Italiji na visoki ravni

Gregor Oprešnik
BZS
Konec februarja se je začelo tekmovanje v italijanski serie A, najmočnejši balinarski ligi na svetu, v kateri v letošnji sezoni nastopa sedem ekip.

V prvih dveh krogih je nastopilo vseh sedem slovenskih balinarjev, ki so se izkazali z zelo dobrimi nastopi. V prvem krogu je najvišjo zmago vknjižila BRB Ivrea, za katero ob staroselcu Alešu Borčniku nastopa tudi novinec Anže Petrič. Aktualna svetovna prvaka v štafetnem zbijanju sta v svoji paradni disciplini združila moči in z izjemnimi 58 točkami gladko ugnala člana Novente Stefana Pegorara in Marca Ziralda, ki sta zbrala 49 točk. Slavila sta tudi v hitrostnem zbijanju, v katerem je Borčnik ugnal Pegorara s 46:42, Petrič pa Ziralda s 43:40. BRB Ivrea je na koncu slavila z 22:4, Noventa pa brez Dejana Tonejca ni uspela resno parirati domačinom.

V Perosa Argentini je bil na sporedu slovenski derbi med zvezdniško zasedbo La Perosine in novinci v serie A Loanesejem. Ob debiju za novo zasedbo se je z odlično igro izkazal Davor Janžič, ki je za uvod slavil z Juretom Kozjekom v igri dvojic, nato je s 24:18 premagal Žana Sodca v natančnem zbijanju, v zadnjem delu tekme pa slavil še v igri posamezno. Kozjek je bil tesno poražen v igri posamezno, pri gostih pa je Gregor Oprešnik doživel poraz v igri v krog, hitrostnem zbijanju in igri dvojic s Sodcem.

Janžič in Kozjek sta na prvo marčevsko soboto vknjižila še drugo zmago, saj je bila La Perosina v gosteh prepričljivo boljša od Mareneseja. Slovenski duet je odlično odigral igro dvojic, v kateri sta tekmecema prepustila zgolj točko, Janžič pa je nato slavil še v igri posameznikov. Uspešno je premierni nastop za Novento opravil Dejan Tonejc, ki je k zmagi nad Saluzzom prispeval zmago v igri posameznikov ter točko v dvojicah.

Na prvo zmago še vedno čaka novinec Loanese, ki je v drugem krogu, v katerem sta Petrič in Borčnik z BRB Ivreo počivala, doživel poraz pri branilcu naslova Gaglianicu. Gostom je v prvem delu tekme kazalo zelo dobro, saj je Oprešnik s 30 točkami slavil v igri v krog, Sodec pa je prispeval pomemben delež pri zmagi v trojki. Slovenska balinarja sta bila nato poražena v tehničnih disciplinah, v katerih je Sodec zbral 17 točk v natančnem zbijanju, Oprešnik pa 42 v »brzincu« in nato klonil še v igri dvojic. 

Serie A

1. krog

BRB Ivrea – Noventa 22:4

La Perosina – Loanese 18:9

Saluzzo – Gaglianico 10:16

Marenese prost

2. krog

Marenese – La Perosina 8:19

Noventa – Saluzzo 18:8

Gaglianico – Loanese 18:8

BRB Ivrea prosta

Vrstni red: La Perosina in Gaglianico 4, BRB Ivrea (–1) in Noventa 2, Loanese, Saluzzo in Marenese (–1) 0

Članki iz rubrike