profimedia-0606418310 Svet24.si

Tako velika je že hči Toma Cruisa in Katie ...

1_nuša rojs Svet24.si

Nuša Rojs: Bila sem presenečena, ko sem ...

milan kucan Reporter.si

Kučan šokiral z izjavo: »Treba je verjeti ...

boris johnson1 Svet24.si

Boris Johnson obljubil tableto proti covidu

janez pogorelec pl2 Necenzurirano

Vplivni član NSi zaradi Janše ostal brez funkcije

PicsArt_04-20-12.28.57 Odkrito.si

Oh, kakšna groza?!

miran rudan Njena.si

Miran Rudan zaradi razmerja z 20 let mlajšo ...

STA
STA
0 09.03.2021 18:23:15

Olimpijske igre v Tokiu brez gledalcev iz tujine

Profimedia
Letošnje olimpijske igre v Tokiu, ki so jih zaradi pandemije novega koronavirusa prestavili z lanskega leta, bodo potekale brez gledalcev iz tujine, poroča francoska tiskovna agencija AFP, ki se sklicuje na poročanje japonskih medijev.

AFP navaja japonsko agencijo Kyodo News, ki poroča o odločitvi japonske vlade, da obisk ljubiteljev športa iz tujine na igrah ne bo mogoč. Vzrok je strah pred širitvijo okužb, ki bi jih lahko obiskovalci iz tujine razširili v državi prirediteljici iger.

Kyodo News je odločitev vlade pospremil s citiranjem neimenovanega vira, da so se na Japonskem tako odločili tudi zaradi novih sevov virusa, ki so že razširjeni v številnih državah.

Časnik Asahi Shimbun je tako poročal, da je v zvezi z obiskovalci iger iz tujine Mednarodni olimpijski komite (Mok) že zaprosil lokalne oblasti za izjeme, obisk naj bi tako dovolili obiskovalcem iz vrst olimpijskih pokroviteljev, prireditelji iger pa to prošnjo še obravnavajo.V anketi časnika Yomiuri Shimbun se je več kot 75 odstotkov sodelujočih izreklo za prepoved obiskovalcem iz tujine.

Kot so zapisali pri AFP, se je Japonska pozimi sicer izognila velikemu povečanju okužb, prav tako tam niso imeli splošne ustavitve javnega življenja, a v prestolnici trenutno vseeno veljajo nekoliko poostrena koronska pravila.

Uradno naj bi prireditelji iger še ta mesec odločali o tem, ali bodo dovolili ljubiteljem športa iz tujine obisk iger ali ne. Po nekaterih podatkih so doslej v tujino prodali že 900.000 vstopnic za olimpijska tekmovanja. Uradna odločitev bo bržkone znana do 25. marca, ko se bo na Japonskem začela pot olimpijske plamenice.

Značke: olimpizem, japonska

Članki iz rubrike