Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 09.03.2021 18:23:15

Olimpijske igre v Tokiu brez gledalcev iz tujine

Profimedia
Letošnje olimpijske igre v Tokiu, ki so jih zaradi pandemije novega koronavirusa prestavili z lanskega leta, bodo potekale brez gledalcev iz tujine, poroča francoska tiskovna agencija AFP, ki se sklicuje na poročanje japonskih medijev.

AFP navaja japonsko agencijo Kyodo News, ki poroča o odločitvi japonske vlade, da obisk ljubiteljev športa iz tujine na igrah ne bo mogoč. Vzrok je strah pred širitvijo okužb, ki bi jih lahko obiskovalci iz tujine razširili v državi prirediteljici iger.

Kyodo News je odločitev vlade pospremil s citiranjem neimenovanega vira, da so se na Japonskem tako odločili tudi zaradi novih sevov virusa, ki so že razširjeni v številnih državah.

Časnik Asahi Shimbun je tako poročal, da je v zvezi z obiskovalci iger iz tujine Mednarodni olimpijski komite (Mok) že zaprosil lokalne oblasti za izjeme, obisk naj bi tako dovolili obiskovalcem iz vrst olimpijskih pokroviteljev, prireditelji iger pa to prošnjo še obravnavajo.



V anketi časnika Yomiuri Shimbun se je več kot 75 odstotkov sodelujočih izreklo za prepoved obiskovalcem iz tujine.

Kot so zapisali pri AFP, se je Japonska pozimi sicer izognila velikemu povečanju okužb, prav tako tam niso imeli splošne ustavitve javnega življenja, a v prestolnici trenutno vseeno veljajo nekoliko poostrena koronska pravila.

Uradno naj bi prireditelji iger še ta mesec odločali o tem, ali bodo dovolili ljubiteljem športa iz tujine obisk iger ali ne. Po nekaterih podatkih so doslej v tujino prodali že 900.000 vstopnic za olimpijska tekmovanja. Uradna odločitev bo bržkone znana do 25. marca, ko se bo na Japonskem začela pot olimpijske plamenice.

Značke: olimpizem, japonska

Članki iz rubrike