Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 09.03.2021 17:42:05

Jorgić po zmagi nad Freitasom zanesljivo v osmino finala v Dohi

www.alesfevzer.com
Najboljši slovenski namiznoteniški igralec na svetovni lestvici Darko Jorgić se je po današnji zmagi nad Portugalcem Marcosom Freitasom s 3:0 (8, 6, 7) uvrstil v osmino finala turnirja v Dohi. V sredo se bo pomeril z Brazilcem Hugom Calderanom, trenutno sedmim igralcem na svetovni jakostni lestvici.

V prvem krogu je 22-letni Hrastničan, ki je na svetovni lestvici na 31. mestu, s 3:1 (3, 6,9, 8) premagal Avstrijca Daniela Habesohna, še boljšo igro pa je prikazal proti najboljšemu portugalskemu igralcu Marcosu Freitasu. Trenutno 25. igralec sveta je bil v vseh treh nizih brez pravih možnosti za uspeh proti tri leta mlajšemu tekmecu, ki je nekaj več težav imel le v uvodnem nizu.


"Skozi ves dvoboj sem dobro čutil svoj servis in sprejem servisa, ga držal na kratko in mu vsilili svojo igro. Veseli me, da sem po dobrem servisu nato odigral tako, kot sem si zamislil. Seveda bo proti Calderanu, ki me je letos v nemški bundesligi premagal, težje igrati. Če mi bo uspelo ponoviti današnjo igro, tudi to ni nemogoče," je bil s svojo predstavo zadovoljen Jorgić.

Calderano je v Katarju drugi nosilec turnirja. Prvi je Japonec Tomokazu Harimoto, ki je bil v prvem krogu prost, v drugem pa je s 3:0 (10, 9, 8) ugnal Daesong Čoja iz Južne Koreje.

Značke: namizni tenis, katar

Članki iz rubrike