Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

ou
ou
0 24.05.2023 12:36:32

Zanimivo dogajanje na domači in tuji balinarski sceni: Zahtevni mednarodni izzivi

Aleš Borčnik
Ob pestrem domačem ligaškem dogajanju je vse bolj zanimivo tudi na mednarodnih prizoriščih, saj so bile odigrane prve tekme moškega evropskega klubskega pokala, zaključila se je italijanska serie A, mlado reprezentanco pa čaka prva reprezentančna akcija na turnirju Alpe Adria.

Balinarji Ilirske Bistrice so na prvi tekmi prvega kroga Evropskega klubskega pokala v Budvi doživeli poraz proti črnogorskemu prvaku Maini z 18:4. Povratna tekma bo na sporedu 3. junija v Ilirski Bistrici, v primeru zmage Bistričanov bo o napredovanju v četrtfinale odločala dodatna igra. Aktualni slovenski podprvaki so prišli do točk po zaslugi zmag Vilija Mizgurja v natančnem zbijanju in Igorja Isteniča v igri posamezno, predvsem v prvi polovici tekme pa so zamudili kar nekaj priložnosti, da bi se močni domači zasedbi, okrepljeni s hrvaškimi, turškimi, srbskimi in slovenskimi reprezentanti, resneje postavili po robu.

EVROPSKI KLUBSKI POKAL
1. krog, prve tekme: Monfort Luxembourg (Luk) – Saint Vulbas (Fra) – prva tekma 17. junija, povratna tekma 18. junija; CB du Cervin (Švi) – La Perosina (Ita) 3:19, La Perosina (Ita) – CB du Cervin (Švi) 12:2; Maini Budva (ČG) – Ilirska Bistrica (Slo) 18:4; povratna tekma 3. junija v Ilirski Bistrici; Novi Beograd (Srb) – Pula (Hrv) 9:13; povratna tekma 3. junija v Pulju

V bistriški zasedbi so prepričani, da se bodo na povratni tekmi na svojem balinišču v Parku Nade Žagar predstavili v povsem drugačni luči in si poskušali izboriti napredovanje med elitno evropsko osmerico. Z dvema zmaga v prvem krogu si je napredovanje v četrtfinale že izboril italijanski podprvak La Perosina, medtem ko so Balaruc Les Bains (Francija), Trata Škofja Loka (Slovenija), Istra Poreč (Hrvaška) in BRB Ivrea (Italija) že uvrščeni v četrtfinale evropskega klubskega pokala.


Borčniku in Petriču italijanska krona
V nedeljo se je zaključila sezona v italijanski serie A. Zmagovalec zaključnega turnirja v Aosti je BRB Ivrea z Alešem Borčnikom in Anžetom Petričem, ki je v velikem finalu s 14:10 premagala La Perosino Davorja Janžiča in Jureta Kozjeka. Marenese z Erikom Čehom in Jasminom Čauševićem je v sobotnem polfinalu klonil pred BRB Ivreo z 12:4, Noventa Dejana Tonejca in Gregorja Severja pa je osvojila končno peto mesto.

Še vedno brez dokončnih odločitev
Ob kopici odigranih tekem v državnih ligah konec tedna ni prišlo do bistvenih sprememb na lestvicah, tako da bodo dokončne odločitve prinesli naslednji tedni. Pri članicah še naprej prepričljivo vodi Krim, ki si lahko že v prihodnjih dveh tednih dokončno zagotovi državni naslov, v moški 1. ligi so v vodstvu Tržičani, na drugoligaškem vzhodu najbolje kaže Rogovili, na zahodu Cesti, pri mladincih vrh lestvice zaseda Cerkniško jezero, pri najmlajših pa Kozlek.

Mladinci v družbi sosedov
Mladinska reprezentanca bo konec tedna nastopila na tradicionalnem Mednarodnem turnirju Alpe Adria U-18 v italijanskem Vidmu v družbi reprezentanc Hrvaške, Hrvaške Istre in Furlanije - Julijske krajine. Selektor moške reprezentance David Šircelj je skupaj s pomočnikom Erikom Hrvatinom s kandidati za nastop opravil enodnevne priprave v Pivki. Slovenske barve bodo predstavljali Anže Moličnik (Kozlek), Urban Hiti (Cerkniško jezero), Nejc Čimžar Žuran (Velenje Premogovnik) in Žiga Moličnik (Kozlek), priprav pa sta se udeležila še Justin Vrabec (Pliskovica) in Mark Tavčar (Postojna). Balinarska zveza Slovenije bo v sodelovanju z organizatorji in Balinarsko zvezo Italije zagotovila neposredni prenos vseh tekem turnirja, ki se bo začel v soboto dopoldne in zaključil v nedeljo popoldne. 

343-17-zenska liga

Značke: balinanje, šport

Članki iz rubrike