franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

nu
nu
0 23.05.2023 11:38:30

Čeh po dolgem času spet pred domačim občinstvom

Kristjan Čeh
PETER KASTELIC/AZS
Svetovni prvak Kristjan Čeh in Neja Filipič bosta branila naslova v peti sezoni mednarodne lige Telekom Slovenije (MAL), ki ima sedem prizorišč.

Na prvem, danes na Ptuju, se bo slovenski javnosti po daljšem času predstavil tudi Čeh, zmagovalec uvodne diamantne lige v začetku meseca v Dohi. »Vedno rad nastopam na domačem mitingu na Ptuju, pa tudi v Slovenski Bistrici in Mariboru, saj štajersko okolje ponuja dobre tekme. Zaradi nastopov na močnih mitingih na tujem ne bom mogel tekmovati na vseh slovenskih, tudi v Bistrici me ne bo, ker je naslednji dan diamantna liga v Rabatu,« je povedal Čeh in nadaljeval: »Sem v dobri formi, moja želja je, da na čim več tekmah presežem magično mejo 70 metrov, da zmagam v skupnem seštevku diamantne lige, po možnosti na vseh tekmah kot lani, ter da v Budimpešti ubranim naslov svetovnega prvaka.«


MAL ima 32.500 evrov nagradnega sklada, končala pa se bo 16. in 17. septembra z atletskim pokalom Slovenije. Ljubljana zaradi dotrajanega stadiona v Šiški letos ne bo gostila nobenega tekmovanja, 18. memorialno tekmo Matica Šušteršiča in Patrika Cvetana bodo tako pripravili 8. junija v Kranju. Že 27. maja bo druga tekma MAL v Slovenski Bistrici, kjer bo prvič izziv svetovne celinske serije, s tem je ta miting najvrednejši pri nas. Sledile bodo tekme 4. julija v Novem mestu, 8. in 9. julija v Velenju z državnim prvenstvom, 2. septembra pa tekma v Mariboru. »MAL smo začeli pred petimi leti, da bi zagotovili nastope Slovencem v močni mednarodni konkurenci na domačih tleh. Poleg nagradnega sklada zveza zagotavlja še okrog 20.000 evrov za organizacijo,« je izpostavil direktor AZS Nejc Jeraša.

Danes se bo torej vse skupaj začelo na Ptuju, kjer bo v ospredju seveda domači kolos, svetovni prvak Čeh. V metu diska ne bo imel prave konkurence, tako da pričakujemo zanesljivo zmago, videli pa bomo, ali mu bo uspel met prek 71 metrov, kar bi bil najboljši letošnji rezultat na svetu, ki ga v tem trenutku drži Čehov veliki tekmec Mykolas Alekna. Morda bi lahko Kristjan vrgel tudi nov državni rekord, saj bi lahko presegel 71,27 metra, kolikor je do zdaj vrgel najdlje v karieri lani v Birminghamu. Na Ptuju bodo nastopili atleti in atletinje iz 11 držav, med njimi tudi iz Brazilije, Venezuele in Indije. Poleg Čeha bo na Ptuju nastopilo še nekaj odličnih slovenskih tekmovalcev – v metu diska Veronika Domjan, v skoku s palico se bo Robert Renner pomeril s tekmecem iz Hrvaške Ivanom Horvatom, v teku na 100 metrov bomo videli, česa je sposoben mladi Anej Čurin Praprotnik, na 200 metrov pa bo Matevž Šušteršič zagotovo pokazal, da je res hiter. Na tej razdalji se bo trudila tudi Agata Zupin, ki je sicer bolj doma na visokih ovirah, Neja Filipič pa se bo za začetek preskusila v skoku v daljino. In še, v suvanju krogle bo nastopil tudi srebrni z lanskega EP Srb Armin Sinančević.

Značke: atletika, šport, čeh

Članki iz rubrike