hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
0 22.05.2023 12:45:04

Finale 1. SFL – Dobovec v veliki prednosti

Favorit za osvojitev naslova Dobovec je po dramatičnem zaključku druge tekme in streljanju šestmetrovk slavil na Vrhniki ter povedel v finalu 1. SFL z 2:0 v zmagah. Tretja, morda tudi odločilna tekma bo v petek, 26. maja, v Rogaški Slatini.

Največje vprašanje pred drugo tekmo je bilo, ali bo Mile Simeunović po visokem porazu na uvodni tekmi v nekaj dneh lahko pripravil prilagoditve v taktični postavitvi ter predvsem dovolj energetsko in psihično dvignil mlado ekipo, da v svojem debitantskem nastopu v finalu prikaže boljši odpor evropskemu Dobovcu. Kljub nedvomno bolj kakovostni ekipi, ki jo ima na voljo trener Dobovca Kujtim Morina, je Siliko letos že večkrat dokazal, da se lahko enakovredno kosa s petkratnimi zaporednimi slovenskimi prvaki. Navsezadnje so favoriziranega nasprotnika premagali že v uvodni tekmi sezone, ko so osvojili superpokal, nato pa v prvenstvu še dvakrat remizirali in enkrat izgubili, medtem ko so v polfinalu pokalnega tekmovanja izgubili po streljanju šestmetrovk. Če ob tem upoštevamo še dejstvo, da Vrhničani že več kot leto dni niso izgubili tekme na domačem igrišču, so vsi pričakovali bolj izenačeno tekmo kot pred enim tednom.

Vsekakor so to verjeli domači navijači, ki so že drugič zapored podrli rekord prodanih vstopnic in ponovno priredili fantastično vzdušje v prepolni športni dvorani Antona Martina Slomška na Vrhniki. Prvi polčas je bil izjemno dinamičen, priložnosti pa so se vrstile na obeh straneh. Kljub nekaterim nevarnim poskusom – najboljši strelec lige, Jure Suban, je med drugim zadel vratnico – so mreže v prvem polčasu mirovale.

V drugem polčasu smo spremljali podobno igro, v kateri sta imeli obe ekipi svoje priložnosti za zadetek. V 29. minuti so prvi gol dosegli gostje iz Dobovca. Patrika Pasarička sta v kotu zgoraj pokrila dva, sidraš Dobovca je žogo uspel spraviti do Matoševića, ta pa je naredil korak ali dva in dobro pomeril v daljši kot za vodstvo 0:1. Gostitelji se niso predali in so še bolj odločno pritisnili na vrata Dobovca ter bili nagrajeni v 36. minuti, ko je po podaji Jandrića na 1:1 izenačil Max Vesel. Ni manjkalo veliko, pa bi Vrhničanom uspel sanjski popolni preobrat, ko je dobrih deset sekund pred koncem rednega dela Uroš Đurić po prodoru z leve zadel vratnico.

Tako se je še četrta od šestih odigranih tekem to sezono med Silikom in Dobovcem končala z neodločenim izidom in igralci so pristopili k streljanju šestmetrovk. Podobno kot v polfinalu pokala so bili tudi tokrat srečnejši in spretnejši izkušenejši igralci aktualnega prvaka. Vratar Dobovca Marko Peček je v prvi seriji ubranil strel Đuriću, za zmago gostov pa je odločilni gol zabil Niko Cesarec. Nedvomno si je Dobovec s tem priigral ogromno prednost, saj je težko pričakovati, da bi jih Siliko, kljub relativni izenačenosti ekip, lahko premagal trikrat po vrsti, čeprav to ne bi bil prvi tovrsten preobrat v zgodovini 1. SFL.

Simeunović nikakor ne bo vrgel puške v koruzo. Videli bomo, ali bo s fanti še enkrat znova uspel pričarati presenečenje in spisati novo poglavje v sezoni presežkov za vrhniški klub ter podaljšati serijo za nov praznik futsala na Vrhniki.

»Ko takole izgubiš, ni lahko. Igrali smo dobro. Trudili smo se, dali smo vse od sebe, a na koncu nismo bili nagrajeni. Dobovec je bil boljši po šestmetrovkah, odločile so izkušnje, tako kot v polfinalu pokala v Podčetrtku. Fantom pa nimam kaj očitati, odigrali so dobro. Če Dobovec omejiš na en gol v rednem delu, to pomeni, da si igral dobro. A po porazu je težko biti zadovoljen. Bil je pravi futsal praznik, zbralo se je veliko ljudi. Verjamem, da so šli domov zadovoljni, čeprav smo izgubili. Vedno pravim: lahko izgubimo, a srce smo pustili na terenu. To smo danes naredili. Če se v tej seriji vrnemo na Vrhniko, bo gledalcev še več,« je po tekmi povedal domači trener.

»Vzdušje je bilo fantastično. Tudi mi smo pokazali precej več kot na prvi tekmi. A Dobovec je potrdil, da je kvalitetna ekipa, in na koncu so nas premagali po kazenskih strelih. Serije še ni konec, Oplast je pred leti obrnil serijo po zaostanku 2:0,« se ne predaja odlični vratar Vrhničanov Nejc Berzelak.

»Na Vrhniko smo prišli po zmago. Moji igralci so spet potrdili kvaliteto in pravi karakter, ko je bilo to najbolj potrebno. Ves teden smo imeli težave. Kakšna bo druga tekma finala, je bilo jasno že v petek zvečer. Scenarij celotne tekme sem imel narisan. Zmaga je pomembna, naj fantje uživajo, ker so naredili veliko stvar, saj vodimo z 2:0 v zmagah. A opozarjam – nič še nismo naredili!« je bil uspeha vesel gostujoči trener Kujtim Morina.

»Vedeli smo, da na Vrhniki ni lahko zmagati. Siliko že dolgo ni izgubil na svojem igrišču. To se je zgodilo tudi na drugi tekmi finala, saj je bilo po rednem delu izenačeno. Vedeli smo, da moramo ostati zbrani, ko so prišli na vrsto kazenski streli. Dosegli smo, teniško povedano, 'break', zato je to velika zmaga. Med tednom smo imeli precej težav. Bali smo se, da ne bomo v najboljši podobi. Pričakujem pa, da bo Dobovec že na tretji tekmi videti bolje,« pa je dodal Žiga Čeh.

Toda … V slogu znane fraze 'Ni konec, dokler ne zapoje debela gospa' (iz opere Nibelungov prstan, ko debela valkira Brünhilde poje zadnjo arijo pred koncem dela), bomo videli, kaj se bo zgodilo čez teden dni. Mlada vrhniška ekipa je prihodnost slovenskega futsala in bo, če ne letos, v naslednjih dveh letih zagotovo stopila tudi na slovenski ligaški prestol.



FINALE 1. SFL

Prva tekma

Dobovec – Siliko  6:2 (5:1)
Strelci: 1:0 Pasariček (6), 1:1 Jandrić (11), 2:1 Pasariček (11), 3:1 Čujec (12), 4:1 Duščak (19), 5:1 Echavarria (20), 6:1 Pasariček (26), 6:2 Mohorič (36)

Druga tekma
Siliko – Dobovec  5:6 (1:1, 0:0)
Vrhnika – Dvorana OŠ A. Slomška. 400 gledalcev. Sodniki: Zahović, Močnik, Zašev.
Strelci: 0:1 Matošević (29), 1:1 Vesel (36); 6m: Vesel, Suban, Jandrić, Janež, zgrešil Đurić; P. Pasariček, Čeh, Duščak, Čujec, Cesarec.
Siliko: Berzelak, Jandrić, Đurić, Muratagić, Bjelčević; Đeković, Suban, Ciuha, Frank, Janež, Vesel, Trdin. Trener: Mile Simeunović.
Dobovec: Peček, Mordej, Čujec, Santos, Echavarria; Fras, Kotnik, Čeh, Cesarec, Debeljak, Matošević, Duščak, Gorinšek, P. Pasariček. Trener: Kujtim Morina.
Rumeni kartoni: Đurić (3); P. Pasariček (9).

Tretja tekma
Dobovec – Siliko
Rogaška Slatina – Dvorana OŠ Ratanska vas; v petek, 26. maja, ob 20. uri

Op.: prvakinja bo ekipa, ki bo prej trikrat zmagala; morebitni četrta in peta tekma bosta 30. maja in 2. junija.

Galerija
Značke: futsal, finale

Članki iz rubrike