kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 12.01.2022 21:58:30

Mariborčanke vse bolj zanesljive

FB OK Nova KBM Branik
Odbojkarice Nove KBM Branika so na svoji sedmi tekmi srednjeevropske lige zabeležile tretjo zmago.

Nova KBM Branik - Mladost 3:1 (20, 26, -22, 19) 

Maribor - Dvorana Lukna, gledalcev 100, sodnika: Viktorini, Kralovič.

Nova KBM Branik: Pogačar 1, Winkler, Knez, Bračko 3, Potokar 17, Gradišnik Klajnšček 19, Velikonja Grbac 15, Cikač, Ramić, Galić, Lorbek Fijok 24, Augustinovič.
Mladost Zagreb: Freund 2, Popić 3, Perić 2, Papać, Grbavica 7, Brčić, Samadan 18, Kulić 4, Marković 20, Štimac, Tomić 14.

Odbojkarice Nove KBM Branika kažejo vse bolj zanesljive predstave. Tokrat so na derbiju za tretje mesto v srednjeevropski ligi premagale Zagrebško Mladost in se z njo na lestvici točkovno izenačile. V igri Mariborčank je sicer bilo še vedno veliko nihanj, trener Bruno Najdič bo zagotovo našel kakšno pripombo, toda zmagi zagotovo ne bo preveč gledal v zobe.

Prvi niz so Štajerke dobile zanesljivo, predvsem z odličnim napadom, ki je bil tudi posledica dobrega sprejema, pri katerem je bila najbolj obremenjena libero Urška Cikač. Mariborčanke so vodile že z 18:11 in 23:15, a so se Zagrebčanke po dveh zaporednih asih Natalie Tomić približale na 19:23, več pa jim ni uspelo, njihov nalet je zaustavila Lorena Lorber Fijok.

Drugi niz je bil dramatičen. Na začetku so gostiteljice vodile s 7:3, nato so pobudo prevzele gostje, ki so bile pred končnico v prednosti 18:16. Fijok Lorberjeva je s servisi poskrbela za šest zaporednih točk, a tudi to ni bilo dovolj za mirno končnico. Hrvatice so izenačile na 23:23, po ubranitvi zaključne žoge imele tudi same priložnost dobiti niz, ki pa je vendarle pripadel Slovenkam. Predvsem po zaslugi Eve Pogačar in Mirte Velikonje Grbac, ki sta prispevali bloka, Grbčeva pa na koncu tudi as.

Tudi tretji niz je bil izenačen, a le do izida 19:19. Gostje so nato dobile štiri točke zapovrstjo, pri vodstvu 24:20 so prišle do zaključne žoge, Mariborčanke so dve ubranile, tretje pa ne. Zato pa so bile spet bolj prepričljive v četrtem, ki so ga odprle s 5:0, nato pa prednost zanesljivo držale oziroma jo še povečale.

Lorber Fijokova je bila s 24 točkami najučinkovitejša igralka tekme, prispevala je šest asov, Grbčeva pa se je izkazala s petimi bloki.

Članki iz rubrike