krek Svet24.si

Krek je vzrok za nizko precepljenost našel v ...

Robert Golob Svet24.si

Golob odločno zavrnil možnost sodelovanja z ...

sergej racman Svet24.si

Grozi mu dolgoletni zapor, z igralnico pa služi ...

milan kucan pl2 Reporter.si

Milan Kučan: V zgodbo o malem in hudobnem palčku...

dražgoše Necenzurirano

Resnica o Dražgoški bitki #kolumna

Anja Baš Njena.si

Slovenska pevka bo že drugič postala mamica

Ahonen Ekipa24.si

ŠOK v smučarskih skokih! Skakalni šampion ...

STA
STA
0 12.01.2022 14:35:51

Tim Gajser sedmič zaporedoma motošportnik leta

Profimedia
Avto-moto zveza Slovenije, nacionalna športna zveza za motošport in karting, ob koncu sezone tradicionalno razglasi motošportnika leta. Že sedmič je ta naziv pripadel motokrosistu Timu Gajserju. Temu nazivu se je za leto 2021 prvič pridružilo priznanje za motošportnico leta, prvi naslov pa je osvojila Tjaši Fifer.

Tudi predsednik AMZS Andrej Brglez je v svojem nagovoru med vrhunskimi dosežki voznic in voznikov pod okriljem AMZS izpostavil uvrstitev Tima Gajserja med najboljše motokrosiste sveta. "Četudi je bil Timov osebni cilj ubranitev naslova svetovnega prvaka in s tretjim mestom ni bil zadovoljen, menim, da je - bolj kot rezultat sam - pomembnejša sporočilnost, kako je ta rezultat dosegel in kako športno ga je sprejel," je med drugim dejal Brglez.

Gajser na drugi strani je poudaril da mu vsako priznanje ogromno pomeni ter da je spodbuda in motivacija za nadaljnje delo. "Leto 2021 se ni odvilo po mojih načrtih. Prva polovica sezone je bila zelo dobra in sem z njo zelo zadovoljen, saj sem tudi vodil v svetovnem prvenstvu. Nato se je pripetila poškodba. A tak je šport - pridejo vzponi, pridejo padci, po katerih se je treba pobrati." Cilj za leto 2022 bo vnovič napad na naslov prvaka.

Mai Sadar, Matic Ivačič in Peter Irt so prejeli kristalne čelade, posebno nagrado za peti naslov državnega prvaka, Milan Praznik pa za posebno priznanje za dolgoletno delo in prispevek v panogi speedway.

Članki iz rubrike