Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
10 12.01.2022 18:01:46

ŠOKANTNE BESEDE: "Srbe je potrebno IZGNATI, ne počnejo drugega kot ŠIRIJO OKUŽBE in hujskajo k VOJNI!

Instagram
V Avstraliji so se zaradi Novaka Đokovića na udaru znašli tudi tamkajšnji Srbi.

V Avstraliji so se zaradi Novaka Đokovića na udaru znašli tudi tamkajšnji Srbi. Jelena Todorović, ki kot košarkarska trenerka dela v Adelaidi, pravi, da še nikoli ni bilo tako težko biti Srb v Avstraliji. "Še nikoli ni bilo tako težko biti Srb v Avstraliji. Toliko sovraštva ni bilo zabeleženo že leta," za portal Informer začela Todorovićeva. "Takoj, ko nekdo sliši, da sem Srbkinja, me začne žaliti! In to ne velja samo zame, ampak za celotno srbsko skupnost tukaj. Obravnavajo nas, kot da smo nižja vrsta. Žalijo nas, pravijo, da se hočemo samo vojskovati, da se naši ljudje na ulicah obnašajo kot banditi in da smo hoteli zanetiti tretjo svetovno vojno."

Todorovićeva pravi, da ob vseh krivicah, ki se dogajajo srbskim izseljencem, ni mogla ostati tiho. "Ne morem biti tiho. Novaka branim jasno in glasno. V službi so mi takoj predlagali, naj pazim, kaj govorim, da ne napadam Avstralije in izbiram besede. Opozarjajo me, da živim tukaj in da si tukaj gradim kariero. Lahko mi zaprejo vsa vrata in me odpustijo, toda če bodo to storili, potem so rasisti. To je zame čisti rasizem!"



Kako daleč je šlo vse skupaj priča prigoda z enega izmed treningov. "Pred dnevi so me otroci na treningu vprašali ali sem iz Srbije in ali to pomeni, da grem zdaj v zapor. Pa še en primer: "Ali je res, da ste iz Srbije namerno prišli v Avstralijo okuženi, da bi nam prenesli krono?" Noro je, kaj vse govorijo svojim otrokom."

Za konec je Todorovićeva navedla še en primer sovraštva, ki ga je izkusila na lastni koži. "Šofer me je vprašal, od kod sem, in da bi se izognila prepiru sem mu rekla, da sem iz Avstralije. Vendar je vztrajal, da mu povem. Rekel je, da imam čuden naglas in me vprašal, če nisem slučajno iz Srbije. Ko sem mu končno priznala, me je šokiral z besedami: "Vas Srbe je treba izgnati. Tukaj ničemur ne služite, samo težave povzročate. Vi se hočete vojskovati in širiti okužbo!"

Članki iz rubrike