mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
87 12.01.2022 12:10:58

Tri leta PREPOVEDI IGRANJA TENISA in pet let ZAPORNE KAZNI!? Tole je UDARILO KOT BOMBA!

Profimedia
Neverjetno, v kaj se je zapletel Novak Đoković.

Kot piše slovita La Gazzetta dello Sport, Novaka Đokovića zdaj čakajo trije ločeni procesi, ki bodo obravnavali njegove domnevne prestopke pri poskusu necepljen priti v Avstralijo in igrati tamkajšnji Australian Open. Eden je proces izgona iz države in dodatnih posledic, drugi je proces pred srbskimi oblastmi zaradi kršenja izolacije in karantene, tretji pa je športni proces v primeru manipulacije s testi z željo nastopiti v Avstraliji. 

Gazzetta praktično ne dvomi, da bodo Novaku odvzeli vizo, pri čemer pa se lahko zgodi, da bi moral v Avstraliji ostati zaradi sodnega procesa in v skrajnem primeru celo prestajanja zaporne kazni. Če bi namreč avstralske oblasti spoznale, da je namenoma manipuliral s testi in lagal v formularjih za vstop, je zagrožena kazen do pet let zapora. Medtem ko po srbski zakonodaji namerno kršenje karantene lahko prinese do treh let za rešetkami. 

Oboje je sicer malo verjetno in v obeh primerih bi bila kazen bržčas drugačna. Tako da je verjetno Novakov največji problem športna kazen, ki se zdi neprimerno bolj realna. Kot piše Gazzetta, je po covidnih pravilih združenja ATP za kakršnokoli manipuliranje s testi z željo zaigrati na kateremkoli turnirju predvidena triletna prepoved igranja tenisa na katerikoli ravni. No, razen rekreacije okoli domače hiše - vse tja do Novakovega 37. rojstnega dne. 

Značke: đoković, tenis, kazen

Članki iz rubrike