Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

(ts)
(ts)
0 12.01.2022 11:21:49

Kaj prinašajo regijski sateliti?

Katarina Obranovič
tw
V tokratnem FB-pogovoru v projektu Teniško aktivni je gostovala Katarina Obranovič O'Dell. Obranovičeva je vodja nacionalnih turnirjev, UTR in Pro tenisa pri Tenis Sloveniji. V zanimivem pogovoru je predstavila regijske satelitske turnirje.

Kaj prinašajo regijski sateliti?

V tokratnem FB-pogovoru v projektu Teniško aktivni je gostovala Katarina Obranovič O'Dell. Obranovičeva je vodja nacionalnih turnirjev, UTR in Pro tenisa pri Tenis Sloveniji. V zanimivem pogovoru je predstavila regijske satelitske turnirje.

Za začetek pogovora je Obranovičeva predstavila svojo dosedanjo pot: "Po končani gimnaziji me je pot vodila v tujino na študij. Najprej v Birmingham, kasneje na magisterij v Sydney. Študirala sem politične vede in kasneje tudi delovala v globalnem političnem prostoru. Delala sem v Veliki Britaniji, Avstraliji, v evropskih službah v Berlinu in Bruslju ter v Kanadi. Po 14 letih življenja v tujini sem se lani vrnila v Slovenijo in tukaj si ustvarjam dom. Pri delu na TS sem ljubezen do tenisa povezala s strokovnimi znanji in kompetencami. Želim si, da bi s svojimi mednarodnimi izkušnjami v organizaciji in vodenju čim več prispevala k še boljši organiziranosti slovenskega tenisa. Verjamem, da je šport v teh časih gonilo razvoja."

Po uvodni predstavitvi je sledila tudi predstavitev organizacije regijskih satelitskih turnirjev: "Želja po regijskih turnirjih se med klubi in tudi nacionalno panožno zvezo poraja že kar nekaj časa. Na Tenis Sloveniji se želimo prilagoditi željam, potrebam in pričakovanjem naših članov (tekmovalcev, trenerjev, predstavnikov klubov …), zato bomo letos začeli organizirano izvedbo regijskih teniških turnirjev z imenom regijski Satelit. Sateliti bodo prilagojeni igralcem, ki ne želijo tekmovati na turnirjih nacionalne ravni, in bodo poskrbeli, da se bodo ti merili s primerljivo kvalitetnimi tekmeci, se pri tem zabavali in bodo hkrati časovno učinkoviti. Turnirji bodo potekali pod vodstvom vrhovnega sodnika in po prirejenem uradnem tekmovalnem sistemu, ki ga potrdi tekmovalno-registracijska komisija TS. Sateliti bodo organizirani štirikrat na leto v vseh statističnih regijah istočasno – Primorska, Gorenjska, Osrednjeslovenska, Dolenjska, Savinjska, Koroška, Štajerska, Pomurska regija. Potekali bodo v šestih starostnih kategorijah, kjer se deklic in dečkov ne bo ločevalo po spolu. Na turnir se lahko prijavijo samo igralci z UTR-jakostjo od 0 do 1 ali nerangirani (UR) igralci. Prehod na UTR-platformo, ki je bogata in zelo inovativna, nam bo tako omogočal tudi uradno vodenje turnirjev Satelit, saj omogoča nastavitve turnirja tudi po kakovostni ravni igralcev. Prvi Satelit turnirji bodo organizirani 22. januarja in upam, da se jih bo uspelo udeležiti čim več igralcev."

Vse informacije o turnirjih Satelit, načinu in roku prijav so na voljo na spletni strani Tenis Slovenija. 

Članki iz rubrike