požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

stipan-macan Njena.si

Gledalci Botrov jezni zaradi smrti glavnega junaka...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 12.01.2022 21:55:33

ACH Volley s prednostjo v Romunijo

alesfevzer.com
Odbojkarji ACH Volleyja so na prvi tekmi osmine finala pokala challenge v Ljubljani premagali romunsko Steauo.

ACH - Steaua 3:1 (24, -21, 19, 12)

Ljubljana - Dvorana Tivoli, gledalcev 600, sodnika: Yener (Turčija), Zotović (Srbija).

ACH Volley: Pernuš 1, Šket 10, Rutar, Mašulović 13, Todorović 1, Peruničić, Okroglič 12, Kovačič, Gjorgiev 17, Pokeršnik, Videčnik 8, Kök.
* Steaua: Radunović 18, Lakčević, Ghionea, Peta 15, Lopar 8, Dumitru, Ocunschi, Iftime, Vologa 4, Matei 15, Miron, Montea 1, Kostić 1.

Odbojkarji ACH Volleyja so nadaljevali zmagovito serijo v vseh tekmovanjih, v katerih nastopajo, a so lahko spoznali, da jim na povratni tekmi v Bukarešti najbrž ne bo lahko. Romuni, trenutno tretja ekipa državnega prvenstva, ki ji ton igre dajejo trije srbski igralci in Črnogorec, so se pokazali kot trd oreh, ki bo na povratni tekmi, ta bo naslednjo sredo, zagotovo še trši. Ljubljančani bodo morali za uspeh najbrž zaigrati bolje, kot so v Ljubljani, kjer vsaj v prvi polovici tekme niso navdušili.

Slovenski pokalni zmagovalci so na nevarnost opozarjali že po pregledu posnetkov in analizi tekmecev, čeprav sam začetek ni kazal, da bi lahko prišlo do presenečenja. Ljubljančani so hitro prišli v zanesljivo vodstvo, toda po izidu 9:5 so se začeli prebujati tudi gosti. Povsem so se razigrali po izidu 15:11, v končnici so imeli celo zaključno žogo, a ne posebej navdahnjenim oranžnim zmajem se je vendarle uspelo rešiti, to je z asom uspelo Alenu Šketu.

V prvem nizu je imela slovenska ekipa odličen sprejem, ki se je potem nadaljeval tudi v preostalih nizih, toda tega ni izkoristila v napadu, predvsem na začetku ni bil razpoložen korektor Nikola Gjorgiev. Začetek drugega niza je bil za domače spet boljši, toda Romuni so hitro vzpostavili ravnotežje, izenačeno pa je bilo vse do končnice 20:20. Srb Dušan Kopar je z blokom goste povedel v vodstvo z 22:20, nato so dobili še dve točki zapovrstjo, tako da je bilo jasno, da so vsaj častni niz osvojili.

Ljubljančani so spoznali, da je vrag odnesel šalo. Dober začetek so vendarle kronali z bolj zanesljivo igro skozi celoten tretji niz, v katerem je odlično igral Jure Okroglič, v tem delu je dosegel sedem točk. Zmaga je gostitelje povsem sprostila, tako da je četrti del tekme potekel v igri mačke z mišjo, gostje so namreč povsem popustili.

Značke: evropa, ach-steaua

Članki iz rubrike