stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

(ts)
(ts)
0 12.01.2022 11:28:26

V Kopru turnir in fair play poteza Fleischmanovi

Jerca Fleischman (levo) je bila v finalu boljša od Laure Basailovič.
ts
Na igriščih TK Luka Koper in TK Murska Sobota so se končali turnirji v starostni kategoriji U-14. Turnirskih zmag so se veselili Liam Lugarič (Slovenska Bistrica), Jerca Fleischman (Medvode) in Anej Ermenc (Škofja Loka).

Na Obali smo že v uvodnem dnevu videli kar nekaj zanimivih obračunov, vse skupaj pa se je začelo resneje razpletati s četrtfinalnimi tekmami. Tam se je končala pot Luise Fusil (Hari), ki bo ta teden nastopila na turnirju Tennis Europe U-14 v Šiauliaiju, med najboljše štiri pa so napredovale Nika Mlakar (Radovljica), Laura Basailovič (Olimpija), Jerca Fleischman (Medvode) in Nika Štor (Ravne).

Fleischmanova je v polfinalu prepričljivo odpravila Niko Štor, predčasno pa se je končal polfinale med Mlakarjevo in Basailovičevo. Mlakarjeva je namreč tekmo pri rezultatu 1:1 v nizih dvoboj predala. Za naslov sta se tako pomerili Fleischmanova in Basailovičeva. Šlo je za njun drugi medsebojni obračun, še drugo zmago pa je zabeležila Fleischmanova. Ta se je pri zaostanku z 0:3 v drugem nizu izkazala tudi s fair play potezo turnirja, ko je Laura ostala brez loparja, Jerca pa ji ga je brez oklevanja posodila, da se je tekma lahko nadaljevala. Na koncu je Fleischmanova tekmo dobila z rezultatom 6:3 in 6:4.

Dečki U-14 so se za naslov pomerili na igriščih TK Murska Sobota. V četrtfinalu smo spremljali izjemno izenačen obračun med Joštom Pečovnikom (Slovan) in Liamom Lugaričem (Slovenska Bistrica), ki ga je z rezultatom 7:3 v podaljšani igri tretjega niza dobil Lugarič. Ta je kasneje v treh nizih opravil s prvim nosilca turnirja Markom Bečirovičem Novakom (ŽTK Maribor), v borbi za naslov pa premagal še Lana Konečnika (Slovenj Gradec). Konečnik je bil v četrtem medsebojnem dvoboju proti Lugariču do zdaj še najbližje zmagi. Prvi niz je dobil z rezultatom 6:3, a Liam je znova našel pot do preobrata in tekmo dobil s končnim rezultatom 3:6, 7:5 in 6:2. 

Članki iz rubrike