Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ue
ue
01.08.2014 12:04:04
Deli članek:

Pisal je zgodovino pomurskega rokometa

psno

Pomurski rokomet se je poslovil od človeka, ki je pisal pomembni del njegove zgodovine. V 73. letu starosti je boj z zahrbtno boleznijo izgubil Vladimir Roškar – Žiki, predan trener, funkcionar in velik poznavalec rokometne igre.

Svojo pot je začel kot igralec pri tedanjem Grafičarju, vendar je zgodaj končal igralsko kariero in se posvetil trenerskemu delu. Leta 1967 je na Fakulteti za šport v Ljubljani diplomiral in dobil naziv trener rokometa.

Največjega uspeha se je veselil leta 1980, ko je s Poletom iz Murske Sobote osvojil naslov republiškega prvaka in napredoval v tedanjo 2. jugoslovansko ligo. Uspehe je dosegal tudi z ženskima ekipama Sobote in Velike Polane, ki sta tekmovali v republiški ligi, pod njegovo taktirko so igrali tudi Krog, Mladinec in Bakovci.

Bil je aktiven v trenerski organizaciji RZS ter med ustanovitelji trenerske organizacije pri pomurski rokometni zvezi. Za svoje požrtvovalno in predano delo je preje plaketo RZS ter zlato plaketo pomurske rokometne zveze ob 50. obletnici rokometa v Pomurju. Začel je snovati tudi organizacijo in izvedbo proslave ob 60. obletnici, a je kruta usoda prekinila njegove načrte.