Žiga Gabrovec Dobra karma

Tragično: za smrt očeta je Žiga izvedel med ...

princ-charles, camilla-parker-bowles Svet24.si

FOTO: Princ Charles in Camilla ganjena do solz

marjan dolinsek vlada Reporter.si

Je ministrica Kustečeva opravilno nesposobna? ...

terasa Svet24.si

Štirje za eno mizo, med njimi bo moral biti meter...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Objavljamo dokument o razdelitvi BiH, ki ga išče...

Pixabay Manfred Richter Jajca Odkrito.si

Ali pravilno shranjujete jajca?

hana rodić3 Njena.si

Takole je Hana Rodić shujšala 12 kilogramov

gl
gl
12 27.03.2021 10:46:35

To pa bo ODMEVALO! Oglasil se je UROŠ ZORMAN: Stric iz OZADJA se je poslovil ...

M24.SI
Ob vseh pritiskih in kritikah ne moremo reči, da je odločitev o umiku Uroša Zormana s stolčka pomočnika selektorja v slovenski reprezentanci povsem nepričakovana. Prišla pa je kot strela z jasnega.

Ali je poteza dobra ali slaba, prava ali napačna, na tem mestu ne moremo soditi in tudi ne bomo. Zmotil je le način. Že videna zgodba … Kakorkoli, odločitev je sprejel Ljubomir Vranješ, novega pomočnika mu bo (v dogovoru z njim) izbrala zveza. Tako vsaj pravi selektor …

Ko smo po številnih opravljenih klicih, tako uradnih kot neuradnih, sestavili koščke z vseh zornih kotov v mozaik, se je izkazalo, da v reprezentanci ni prišlo do nobenega kratkega stika. Da zadaj ni kakšne grde, umazane zgodbe. Temveč da Ljubomir Vranješ in Uroš Zorman preprosto nimata enakih pogledov na rokomet, da se skupaj na klopi ne ujameta. Ker Vranješ zastopa skandinavski sistem igre, Zormanu pa je bližje španski. Ker sta oba močni osebnosti. Ker Vranješu verjetno ni bilo pogodu, da so igralci, ko je zaškripalo, za nasvet včasih raje vprašali svojega nekdanjega soigralca, čeprav se ta nikakor ni silil v ospredje, kot zdajšnjega šefa. Ker se je Vranješ z Zormanom na svoji desni morda počutil ogroženega ali vsaj ne povsem mirnega, potem ko je rekorder po številu nastopov ves čas veljal za njegovega programiranega naslednika. Ker je Uroš Zorman pač Uroš Zorman … V tem pogledu je njegova odločitev seveda povsem legitimna.

Tako je v četrtek prišlo do usodnega klica. "Slišala sva se, povedala vsak svoje in to je bilo to. V meni je že nekaj časa tlelo vprašanje, ali naj ostanem ali grem. Potem je še Ljubo povedal svoje in mislim, da je tako najbolje. Recimo, da je bila želja obojestranska," se je kolegom iz Ekipe SN oglasil umaknjeni pomočnik. So ostale kakršnekoli zamere do Vranješa ali zveze? "Pustimo detajle. Z Vranješem vse okej. Nikoli se nisva niti skregala, si kaj zamerila. Imela sva zelo dober človeški odnos in to je najpomembneje Glede tega je vse super," je odgovoril Zorman, ki o selektorjevih argumentih, zakaj bo slovenski reprezentanci brez njega bolje, ni želel preveč razglabljati: "To je zdaj brezpredmetno. Res je, da imava z Ljubom različne poglede na slog rokometa, in tudi s tega vidika je morda bolje, da se umaknem. Upam, da se bodo z mojim odhodom stvari spremenile na bolje. Če sem s tem vsaj malo pomagal, smo naredili veliko."

Ta odločitev sicer dodaja drva na ogenj vseh tistih, ki pravijo, da je (bil) Uroš Zorman glavni problem te reprezentance. Sporočilo se že zdi takšno … "Če sem problem jaz, smo zdaj problem rešili; problemov ne bo več in prihodnost slovenskega rokometa je rešena. Ta, ki je odločal o vsem, se pravi stric iz ozadja, se je poslovil," je sit teh očitkov cinično odgovoril Zorman.

Članki iz rubrike