Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 22.03.2021 20:15:54

Slovenske rokometašice z Islandkami za nastop na SP

Slovenske rokometašice so na današnjem žrebu na sedežu Evropske rokometne zveze (EHF) na Dunaju dobile tekmice v kvalifikacijah za letošnje svetovno prvenstvo v Španiji. Izbranke selektorja Uroša Bregarja se bodo pomerile z Islandkami. Prva tekma bo 16. ali 17. aprila v Sloveniji, povratna pa 20. ali 21. aprila na Islandiji.

Na letošnje svetovno prvenstvo, ki bo med 1. in 19. decembrom v Barceloni, Granollersu, Tarragoni, Lleidi, Castellonu de la Plani in Badaloni, so se poleg gostiteljice Španije prebile tudi Nizozemska, branilka naslova z zaključnega turnirja na Japonskem 2019, ter Norveška, Francija, Hrvaška in Danska, štiri najboljše reprezentance z lanskega evropskega prvenstva na Danskem.

Drugi kvalifikacijski pari so: Turčija - Rusija, Češka - Švica, Slovaška - Srbija, Ukrajina - Švedska, Avstrija - Poljska, Madžarska - Italija, Romunija - Severna Makedonija, Portugalska - Nemčija in Črna gora - Belorusija.


V četrtek, 25. marca, bo ob 11. uri v avstrijski prestolnici še žreb kvalifikacij za žensko evropsko prvenstvo, ki bo leta 2022 v Sloveniji, Makedoniji in Črni gori. Na njem bo prvič v zgodovini ženskega EP namesto dosedanjih 16 nastopilo 24 reprezentanc.

Vse tri gostiteljice zaključnega turnirja so poleg Norveške, nosilke zlatega odličja z lanskega evropskega prvenstva na Danskem, že zagotovile nastop na turnirju, ki bo na sporedu med 4. in 20. novembrom 2022.

Slovenija bo gostila dve skupini prvega dela v Celju in Ljubljani, drugi dve pa bosta v Podgorici in Skopju. Ljubljanske Stožice in dvorana Boris Trajkovski v Skopju bosta prizorišči glavnega dela turnirja, v slovenski prestolnici pa bosta na sporedu tudi obe polfinalni tekmi ter dvoboja za prvo in tretje mesto.

Značke: rokomet, sp, ženske

Članki iz rubrike