Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
1 20.03.2021 22:19:10

Velenjčani čutijo POLFINALE evropskega pokala!

Rokometaši velenjskega Gorenja so na današnji prvi četrtfinalni tekmi evropskega pokala v gosteh premagali češki Robe Zubri z 31:26 (15:15). Povratna tekma bo v soboto, 27. marca, v Sloveniji.

* Arena Zubri, brez gledalcev, sodnika: Horaček in Novotny (oba Češka).
* Robe Zubri: Mizera, Malina 1, Dokoupil, Prikryl 2, Morkovsky 9, Souček, Havran 1, Fiala, Jurka 1, Palat 1, Sustaček 1, Hybner 3, Mazurek 2, Hlinka 1, Dobeš 2, Mičkal 2.
* Gorenje Velenje: Panjtar, Taletović, Haseljić 8, Tajnik 7, Pajt 3, Starc, Miklavčič, Drobež 1, Komar 1, Grmšek 1, Slatinek-Jovičić, Predovič, M. Kavčič 6, A. Kavčič 4, Ravnikar.
* Sedemmetrovke: Robe Zubri 2 (2), Gorenje Velenje 4 (3).
* Izključitve: Robe Zubri 10, Gorenje Velenje 4 minute.
* Rdeči karton: /.

Izbranci Zorana Jovičića so z odliko opravili svojo nalogo na prvem četrtfinalnem obračunu evropskega pokala. V vzhodnem delu Češke so zanesljivo zmagali in naredili odločen korak proti polfinalu tretjega najmočnejšega klubskega tekmovanja na stari celini.

Velenjska ekipa je pred dvobojema s češkim Zubrijem, trenutno sedmouvrščeno zasedbo v češkem prvenstvu, izločila italijansko Sieno in finski Cocks, v osmini finala pa še banjaluški Borac iz BiH.

Velenjčane je po petkovem prihodu v Zubri najprej čakal test na novi koronavirus. Na njem je bil en igralec pozitiven in je že v samoizolaciji. Okužba je bila na testiranju potrjena tudi pri ukrajinskemu sodniku, tako da sta pravico na današnjem dvoboju delila elitna češka sodnika Vaclav Horaček in Jiri Novotny.

Velenjčani so tekmo odprli s 4:0, a so jih gostitelji v 15. minuti ujeli (6:6). Do konca polčasa se je odvijal enakovreden boj, v začetku druge polovice tekme pa so Velenjčani znova zaigrali sijajno, naredili delni izid 6:0 in povedli z 21:15. Lepe prednosti niso zapravili, v drugem polčasu so bili za razred boljši in ga dobili s 16:11.

V velenjski ekipi sta bila najbolj učinkovita Ibrahim Haseljić z osmimi in Domen Tajnik s sedmimi goli.

"To je zelo pomembna zmaga za nas. Dobro smo se pripravili na tekmeca. V prvem polčasu bi morali sicer priti do nekaj golov prednosti, a nismo izkoristili priložnosti. V drugem polčasu smo tudi v obrambi odigrali tako kot moramo in zasluženo zmagali," je po tekmi dejal Jovičić.

"Na Češkem smo pričakovali napeto in izenačeno tekmo, kar se je tudi pokazalo. Bilo je nekaj napak, ki jih bomo do naslednje tekme poskušali odpraviti. V prvem polčasu nam je največje težave povzročal domači vratar. Naša obramba v prvem polčasu ni bila na ravni, kar smo v drugem popravili," je dodal Tajnik.

Članki iz rubrike