atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

sta
sta
1 17.03.2021 20:34:52

Nemški šport po rasističnem napadu podprl Gislasona

Profimedia
Selektor rokometašev Alfred Gislason je bil v sredo žrtev rasističnega sporočila. Neznanec mu je poslal pismo, v katerem je med drugim zapisal: "Mi smo vsi Nemci in želimo si nemškega trenerja reprezentance." V pismu je tudi grožnja, da ga bodo obiskali na domu, če ne zapusti selektorskega mesta: "Videli bomo, kaj bo ostalo od vašega imetja."

"Čudovito pismo v nabiralniku!!! Po 30 letih v Nemčiji sem v tej čudoviti deželi prvič prejel grožnje," je v odzivu napisal Gislason, ki je pismo objavil na Instagramu in zaprosil svoje sledilce, da mu morda na osnovi rokopisa pomagajo najti pošiljatelja.

Na grožnjo so se takoj odzvali na nemški zvezi. "Ogorčeni smo in obsojamo takšne grožnje. Alfredu izrekamo in zagotavljamo vso podporo. S športnega vidika je opora za vse nas in zdaj moramo mi biti opora njemu." Še več, na Twitterju so zapisali: "Alfred Gislason je naš selektor, srce naše ekipe, s strastjo in prepoznavnostjo za nemško reprezentanco."


Podprli so ga tudi v drugih športih. "Lahko si predstavljam, kaj takšna grožnja sproži v človeku. Alfred, jaz in mnogi drugi ti stojimo ob strani," je na to temo zapisal selektor nogometne izbrane vrste Joachim Low in dodal, da gre za izrednega trenerja, na katerega so lahko prav vsi ponosni.

Podobno je razmišljal prvi mož münchenskega Bayerna Karl-Heinz Rummenigge. Ta je zapisal, da takšne zadeve šokirajo prav ves šport: "Sovraštvo in diskriminacija ne spadata v našo družbo in med naše nazore."

Med drugim so ga podprli tudi selektorka nogometašic Martina Voss-Tecklenburg, rokometaši in ministrski predsednik dežele Sachen Anhalt, kjer Gislason živi, Reiner Haseloff.

Značke: rokomet, rasizem, nemčija

Članki iz rubrike