srbska policistka, banana Svet24.si

Policistka za oralni servis prejela iPhone 13

himars Svet24.si

Bo to novo orožje, s katerim bodo Ukrajinci ...

Janez Janša Necenzurirano

Veliki poraženec #komentar

jansa logar pl Reporter.si

Razkrito ozadje Logarjeve kandidature: Janša ...

doncic 12 Ekipa24.si

Ga je želel ubiti?! Allen s koleni nad Dončića,...

diana Odkrito.si

Škandali, ki bi jih kraljeva družina najraje ...

riera 4 Ekipa24.si

Riere na tekmi z neugodnimi Celjani ne bo! Vodilna...

sta
sta
1 17.03.2021 20:34:52

Nemški šport po rasističnem napadu podprl Gislasona

Profimedia
Selektor rokometašev Alfred Gislason je bil v sredo žrtev rasističnega sporočila. Neznanec mu je poslal pismo, v katerem je med drugim zapisal: "Mi smo vsi Nemci in želimo si nemškega trenerja reprezentance." V pismu je tudi grožnja, da ga bodo obiskali na domu, če ne zapusti selektorskega mesta: "Videli bomo, kaj bo ostalo od vašega imetja."

"Čudovito pismo v nabiralniku!!! Po 30 letih v Nemčiji sem v tej čudoviti deželi prvič prejel grožnje," je v odzivu napisal Gislason, ki je pismo objavil na Instagramu in zaprosil svoje sledilce, da mu morda na osnovi rokopisa pomagajo najti pošiljatelja.

Na grožnjo so se takoj odzvali na nemški zvezi. "Ogorčeni smo in obsojamo takšne grožnje. Alfredu izrekamo in zagotavljamo vso podporo. S športnega vidika je opora za vse nas in zdaj moramo mi biti opora njemu." Še več, na Twitterju so zapisali: "Alfred Gislason je naš selektor, srce naše ekipe, s strastjo in prepoznavnostjo za nemško reprezentanco."


Podprli so ga tudi v drugih športih. "Lahko si predstavljam, kaj takšna grožnja sproži v človeku. Alfred, jaz in mnogi drugi ti stojimo ob strani," je na to temo zapisal selektor nogometne izbrane vrste Joachim Low in dodal, da gre za izrednega trenerja, na katerega so lahko prav vsi ponosni.

Podobno je razmišljal prvi mož münchenskega Bayerna Karl-Heinz Rummenigge. Ta je zapisal, da takšne zadeve šokirajo prav ves šport: "Sovraštvo in diskriminacija ne spadata v našo družbo in med naše nazore."

Med drugim so ga podprli tudi selektorka nogometašic Martina Voss-Tecklenburg, rokometaši in ministrski predsednik dežele Sachen Anhalt, kjer Gislason živi, Reiner Haseloff.

Značke: rokomet, rasizem, nemčija

Članki iz rubrike