damjan damjanovic Odkrito.si

Znan Slovenec po grdi ločitvi tretjič pred oltar

severina kojić Svet24.si

Severina ne izbira sredstev, poiskala pomoč ...

cristy žmahar Petisvet.si

Spomin na moje bolečine je ... nekaj edinstvenega

goran janković Svet24.si

Morilca žene, tašče in tasta po treh dneh bega ...

Irena Joveva Svet24.si

Kdo so novinci v Evropskem parlamentu?

Alja Viryent 44 Njena.si

Znana slovenska oblikovalka je dahnila usodni da

miha b Njena.si

Kaj se mu je zgodilo po oddaji?

nu
nu
0 27.12.2018 17:42:59

KATARCI na rokometno SP tudi s SLOVENCEM v postavi!

Čeprav se slovenskim rokometašem ni uspelo uvrstiti na prihajajoče svetovno prvenstvo, pa bo tam vseeno zaigral nek slovenski rokometaš.

Govora je Aljoši Čudiču, ki je že pred časom postal naturalizirani Katarec. Vratar lizbonskega Sportinga tako v tandemu z neuničljivim Danijelom Šarićem brani tudi vrata katarske izbrane vrste. V dresu nove domovine je debitiral na januarskih azijskih igrah, kjer so "njegovi" Katarci osvojili zlato kolajno, zdaj pa se je otrok Celja Pivovarne Laško, ki je bil s slovensko mladinsko reprezentanco (generacija Bombač, Dolenec, Ferlin ...) bronast na svetovnem prvenstvu v Egiptu, znašel tudi na širšem seznamu za SP 2019.

Ne gre zanemariti, da se v nasprotju s kakšno drugo izbrano vrsto, med drugim tudi slovensko, nošenje katarskega tudi finančno precej izplača. Četa slovitega Valera Rivere je tako prava tujska legija, v kateri boste našli Francoza, Kubance, Črnogorca, Tunizijca..


Čudič je sicer že dolgo na sceni, v iskanju svojega prostora pod vratarskim soncem pa je staro celino prepotoval podolgem in počez, enkrat vmes pa je skočil tudi v Perzijski zaliv.

Ne bo Čudič edini slovenskega naroda sin na prvenstvu, ki ga bosta skupaj priredili Nemčija in Danska. Na klopi Savdske Arabije bo sedel Boris Denić, nekdanji selektor slovenske izbrane vrste.

Članki iz rubrike