Zvezdana Mlakar 1 Odkrito.si

Zvezdana Mlakar o partnerju: Verjetno sva tudi ...

andrew freund Svet24.si

Našli pogrešanega 5-letnika. V plastiko ovito ...

Svetlobni delavci Petisvet.si

Čigav prihod napoveduje stara prerokba?!

alenka bratusek bobo1 Svet24.si

Je ministrica Alenka Bratušek izsiljevala župana...

6_boštjan Romih z Danom in Lilo Svet24.si

Boštjana Romiha divjanje ni zanimalo

luka šulić Njena.si

Slovenski glasbenik pokazal ženin nosečniški ...

ilka štuhec Njena.si

Ilka Štuhec navdušila v kopalkah in sporočila ...

STA
STA
0 15.12.2018 21:50:46

Ribnica melje dalje

Rokometaši Rika Ribnice so na današnji tekmi 14. kroga lige NLB premagali Koper 2013 z 28:25 (15:13).

* ŠC Ribnica, gledalcev 380, sodnika: Lah in Sok (oba Ormož).
* Riko Ribnica: Bojić, Klarič, Strmljan, Horvat, Vujačić 6, Žagar, Knavs 7 (3), Ranisavljević, Pahulje, B. Nosan 4, Kovačič 1, Pucelj 1, Tomšič 2, M. Nosan, Setnikar 6, Košrmrlj 1.
* Koper 2013: Haseljić, Kocjančič, Postogna, Grzentič 4, Krečič 1, Matijaševič 2, Moljk, Smolnik 3 (1), Sokolič, Guček 2, Zugan 4, Marič 2, Planinc 2 (1), Stopar, Bratkovič 5 (2).
* Sedemmetrovke: Riko Ribnica 3 (3), Koper 2013 6 (4).
* Izključitve: Riko Ribnica 10, Koper 2013 10 minut.
* Rdeči karton: /.

Ribniška ekipa je po današnji zmagi nad Koprom znova zasedla prvo mesto na lestvici, že v nedeljo pa ga lahko izgubi po dvoboju med Mariborom in Celjem Pivovarno Laško v štajerski prestolnici. Koprska zasedba je navkljub šestemu porazu zadržala mesto v zgornji polovici lestvice.Večji del prvega polčasa so v deželi suhe robe prevladovali Primorci, ki so gostiteljem povzročili gromozanske težave. V 23. minuti je njihova prednost znašala tri gole (12:9), a končnica prve polovice tekme je minila v znamenju varovancev domačega trenerja Siniše Markote, ki so povsem zagospodarili na domačem parketu in v 26. minuti izenačili na 12:12, polčas pa končali z vodstvom 15:13.

Gostitelji v drugem polčasu niso prikazali nihajoče predstave, vseskozi so bili za korak pred primorskimi rokometaši. V 46. minuti so prvič na dvoboju povedli za štiri gole (22:18), te prednosti pa navkljub občasnim "kratkotrajnim šumom v svoji igri" niso zapravili in še naprej ostajajo edina ekipa, ki v elitnem državnem prvenstvu še ni doživela poraza.

V ribniški ekipi je bil najbolj učinkovit Uroš Knavs s sedmimi goli, enega manj sta dosegla Risto Vujačić in Rok Setnikar. V koprski zasedbi je Adam Bratkovič prispeval pet, Nino Grzentič in Dani Zugan pa po štiri zadetke.

Koprska ekipa bo v prihodnjem krogu v soboto, 22. decembra, gostila velenjsko Gorenje, ribniška pa bo dan kasneje gostovala v Celju.

Značke: rokomet, dp

Članki iz rubrike