32-mame-hranazadojencke Odkrito.si

Hrana za dojenčke je presladka

astrologija horoskop znaki Svet24.si

Horoskop za torek, 20. avgusta

plesen Svet24.si

To se zgodi, če živiš v toksičnem okolju!

avtodomi Svet24.si

Namesto da bi jim računali, jih pustijo, da ...

kim kardashian, nenealičena Svet24.si

FOTO: To je Kim Kardashian brez ličil

SIT2018_polfinale1_fotoMiroMajcen-162 Njena.si

Ana Klašnja kar zgoraj brez

helena blagne Njena.si

To je obvezno opravilo Helene Blagne

ru
ru
0 21.12.2018 12:17:21

Vujović UDARIL po sodnikih in Slovenijo soočil s kruto resnico! Delal sem marsikje, a v Sloveniji je …

www.alesfevzer.com
Besede, ki dajo za misliti.

V slovenskem rokometu že dlje časa vlada nezadovoljstvo nad sojenjem. Klubi, ki so z delom mož s piščalkami v NLB ligi zadovoljni, so zelo redki.

Kolegi s tiskane izdaje časopisa Ekipa SN so v današnji številki to preverili pri trenerjih vseh dvanajstih prvoligašev, ki so znali povedati marsikaj. Poklicali pa so tudi slovenskega selektorja Veselina Vujovića, lani trenerja Kopra. Glede na to, da je deloval tako v Sloveniji kot na Hrvaškem, v Makedoniji in trenutno Srbiji, je znal primerjati nivo sojenja v vseh omenjenih državah. Sloveniji je podelil najnižjo oceno.

»Če primerjam z Makedonijo, Srbijo in Hrvaško, torej državami, v katerih sem delal, je v Sloveniji raven sojenja najnižja. Prepričljivo najnižja. Ne pravim, da ni sodniških parov, ki bi si zaradi svoje kakovosti zaslužili pozornost, ampak gledano v celoti precej zaostajajo za državami iz omenjene regije; in če zaostajajo za državami iz te regije, ki ni na najvišji ravni, si lahko samo zamislite, koliko zaostajajo šele za Evropo,« je v današnji Ekipi povedal Vujović in dodal: »Mislim, da je to velik problem. Igralci in klubi zaradi tega ne morejo delovati v normalnih razmerah. V sojenju slovenskih sodnikov je preveč dejavnikov, ki so antipropaganda rokometa in mu niso v nobeno korist.«

Obsežno temo o sojenju v NLB ligi si lahko razen v današnji tiskani izdaji Ekipe SN preberete tudi na tej povezavi.

Članki iz rubrike