Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rp/muk
rp/muk
01.08.2014 14:02:43
Deli članek:

Mladinci za peto mesto

ehf

Slovenski upi se bodo na iztekajočem se EP v Avstriji v nedeljo potegovali za končno peto mesto, potem ko so danes z 29:27 premagali francoske vrstnike.

V tekmi s še eno evropsko rokometno velesilo so Slovenci na trenutke prikazali zelo všečno igro, a zamudili priložnost, da bi vse dvome o zmagovalcu razrešili že krepko pred zadnjim zvokom sirene. Francozom so namreč ob številnih tehničnih napakah dopustili, da so se jim po visokem vodstvu povsem približali in tekmo na koncu skorajda odpeljali v podaljške. A konec dober, vse dobro. V nedeljo se bodo za končno peto mesto pomerili z gostitelji Avstrijci, katere so pred dnevi že premagali (30:22).

Francija je vodila le 1:0 in 2:1, nato so pobudo prevzeli Slovenci ter z nekaj lepimi nasprotnimi napadi z delnim izidom 6:0 v deveti minuti povedli s 7:2. A le tri minute kasneje so Francozi zmanjšali na 8:6, obramba na črti je v tem času puščala preveč prostora gibčnim francoskim napadalcem, razliko pa sta v prvem delu z zadetki s črte držala Blagotinšek s štirimi ter Jurečič s petimi zadetki. Do odmora so se Slovenci spet zbrali ter si ob odhodu v slačilnico vendarle ustvarili lepo razliko.

Tudi drugi polčas so Slovenci začeli v podobnem ritmu kot prvega, v 40. minuti so si pri 23:15 ustvarili najvišjo prednost na srečanju, potem pa so Francozom spet dopustili, da so se z delnim izidom 5:0 vrnili v igro. Razliko treh do štirih zadetkov so nato varovanci Slavka Ivezića držali vse do 56. minute, ko so nasprotniki spet prišli na minus dva, v zadnji minuti pa celo le na zadetek zaostanka. A Slovenci v napadu niso zapravili žoge in Vid Levc je v zadnjih sekundah le še potrdil zasluženo zmago za najmanj šesto mesto v Evropi. "Uresničili smo cilj, ki smo si ga zadali pred prvenstvom. Težko se je bilo pobrati po porazu z Nemci. Dobili smo Francijo, zmagali, a podobno kot že nekajkrat na tem prvenstvu smo po visokem vodstvu nasprotniku ponudili prst. Na srečo tokrat tekmec ni zagrabil roke in na koncu smo vendarle zasluženo slavili,« je dejal Ivezićev pomočnik Klemen Luzar.

Slovenija - Francija 29:27 (17:12)

Linz - Tips Arena Linz. 100 gledalcev. Sodnika: Vitaku in Vitaku (Kosovo).
SLOVENIJA: Blaževič (11 obramb), Škorc; Blagotinšek 4, Suholežnik 1, Groff 1, Maroh, Lapajne 1 (1), Janc 6, Jurečič 6, Ovniček 2, Gjerek, Levc 5, Kodrin 3, Bratkovič, Jenko-Bogdanič, Šol. Trener: Slavko Ivezić.
FRANCIJA: Salmon (7 obramb), Cantegrel (3 obrambe); Lhuillier, Anquetil 1, Tritta 8 (6), Jaonmel 1, Vignerov 2, Villeminot, Saidani 5, Faustin 2, Minel 2, Marescot, Nieto 2, Delecroix 3, Djerič. Trener: Jacky Bertholet.
Sedemmetrovke: Slovenija 1 (1), Francija 6 (6).
Izključitve: Slovenija 6, Francija - minut.