Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
muk
muk
01.08.2014 12:45:16
Deli članek:

Na nemško klop naj bi sedel Sigurdsson

Reuters

Kot vse kaže, se iskanje novega nemškega selektorja počasi bliža h koncu. Vajeti velikana, ki je v zadnjih letih zdrsnil v povprečje, bo bržkone prevzel Islandec Dagur Sigurdsson.

Svetovni prvaki iz leta 2007 nikakor ne najdejo nazaj na pota stare slave. Država, ki se še vedno ponaša z najmočnejšo rokometno ligo na zemeljski obli, je danes daleč od evropskega in svetovnega vrha, izpustila je EP na Danskem, brez pomoči IHF pa ne bi videla niti mundiala v Katarju. Martin Heuberger, naslednik Heinerja Branda, ni bil dorasel nalogi, čevlji slovitega brkača so bili zanj preveliki, neuspeh v kvalifikacijah proti Poljski pa je dokončno spodnesel njegov stolček. Zdaj naj bi krivuljo navzgor poskušal zasukati 41-letni Sigurdsson. Islandski strokovnjak, ki vse od leta 2009 sedi na klopi Füchse Berlina, s katerim se je leta 2012 uvrstil na zaključni turnir lige prvakov, v lanski sezoni pa je osvojil nemški pokal. Za Sigurdssona to sicer ne bi bil prvi izlet v reprezentančne vode, pred prihodom v Berlin je namreč vodil avstrijsko izbrano vrsto.

Kot glavni kandidat za nemškega selektorja se je sicer v preteklih dnevih omenjal Ljubomir Vranješ. "Da, bil sem v stiku z zvezo, rečeno mi je bilo, da sem eden izmed treh kandidatov," je dejal Šved balkanskih korenin, ob tem pa zatrdil, da namerava do konca izpolniti pogodbo s Flensburgom, ki ga z evropskim prvakom veže vse do leta 2017. Sigurdsson bi po drugi strani precej manj časa sedel na dveh stolčkih, pogodba z lisicami ga namreč veže le še do konca prihajajoče sezone in morda je tudi to eden od razlogov, zakaj naj bi izbira na koncu padla nanj.

Je pa pri vsem skupaj zanimivo, da je imel glavno besedo pri iskanju novega selektorja Bob Hanning, podpredsednik nemške rokometne zveze. Hanning, ki je hkrati tudi alfa in omega berlinskega kluba. Novega selektorja je torej kot kaže našel kar na lastnem dvorišču.